Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Η Παναγιώτα Λιλικάκη συγκίνησε το Μανχάταν
Η Παναγιώτα Λιλικάκη συγκίνησε το Μανχάταν Εκτύπωση E-mail
23.09.13

Εσωτερικές φωνές και συγκρούσεις, κατάλοιπα αναχρονιστικών αντιλήψεων, συγκρίσεις ανάμεσα σε δυο κόσμους και ένα διαρκές δέσιμο με την Ελλάδα απογυμνώθηκαν επί σκηνής από μια Ελληνίδα στο γνωστό θεατρικό χώρο του Cornelia Street Cafe, στο Γουέστ Βίλατζ, του Μανχάταν.

Σ΄ ένα βιρτουόζικο ρεσιτάλ υποκριτικής, η Παναγιώτα Λιλικάκη παρουσίασε το θεατρικό της έργο "Μονόλογοι του κρεβατιού". Πρόκειται για τα βιώματα μιας Ελληνίδας, της Χρυσάνθης, που παλεύει στην αμερικανική μεγαλούπολη για τη διατήρηση της ταυτότητάς της, με νέα γλώσσα, σε μια νέα χώρα, με έναν άλλο πολιτισμό και με καινούριες ανθρώπινες σχέσεις.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αλλιώτικη παράσταση με μονολόγους απόδρασης που έκρυβαν σκέψεις, έγνοιες και προβληματισμούς ενός μεγάλου κομματιού των μεταναστών, ιδιαίτερα των γυναικών, αναδεικνύοντας θέματα από το παρελθόν και το παρόν, με κυρίαρχο πάντα στοιχείο το πείσμα του Έλληνα με την ιστορία για να παραμένει ελεύθερος στο χρόνο, αλλά τις περισσότερες φορές μοναχικός και εγκαταλελειμμένος.

Η Παναγιώτα Λιλικάκη, στηριγμένη στο καλογραμμένο κείμενό της στην αγγλική γλώσσα, χωρίς να πλατειάζει και να κουράζει, κατάφερε με γέλιο και συγκίνηση, με ποίηση και μουσική να κερδίσει ευμενή σχόλια και θερμό χειροκρότημα.

Την Ελληνίδα συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό παρουσίασε η Judith Sloan, η οποία κάθε τρίτη Τρίτη του μήνα παρουσιάζει στο συγκεκριμένο χώρο έργα νέων αξιόλογων καλλιτεχνών της Νέας Υόρκης.

Η Παναγιώτα Λιλικάκη εκτός από τη συγγραφή θεατρικών έργων, έχει κάνει μεταφράσεις και συνεργάζεται με θεατρικά και μουσικά σχήματα στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8016&Itemid=30

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote