Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γ. Σουφλιάς: Oπου υπήρξαν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα
Γ. Σουφλιάς: Oπου υπήρξαν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα Εκτύπωση E-mail
20.11.07
Την επίσπευση των διαδικασιών για την επισκευή και την ανακατασκευή των σπιτιών των πληγέντων από τις πυρκαγιές συζήτησε το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, με τον πρόεδρο του Ταμείου Αλληλεγγύης Πυροπαθών, Πέτρο Μολυβιάτη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ.Σουφλιάς αναφερόμενος στις πλημμύρες του Σαββατοκύριακου, λόγω της νεροποντής είπε ότι «όπου υπήρξαν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, όπως στην Πάρνηθα και στον Αλφειό, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, παρ` ότι έπεσε μεγάλο ύψος βροχής».
«Τα αντιπλημμυρικά έργα της Πάρνηθας απέδωσαν πάρα πολύ. Δεν είχαμε πρόβλημα στην Αττική», είπε ο υπουργός « ενώ απέδωσαν τα αντιπλημμυρικά έργα που ανέλαβαν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες στις πυρόπληκτες περιοχές, όπως έγινε στον Αλφειό. Παρότι οι βροχές ήταν πολύ μεγάλες δεν υπήρξαν προβλήματα». Όσο για την περιοχή της Κομοτηνής όπου υπήρξαν πλημμύρες, ο κ.Σουφλιάς είπε ότι «το ύψος της βροχής ήταν πάρα πολύ μεγάλο περίπου 20 εκατοστά, όσο δηλαδή νερό πέφτει στην Αθήνα τη μισή χρονιά».
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές, από τις περιφέρειες και τις νομαρχίες για να μην έχουμε προβλήματα.


Επίσπευση αδειών
Οσον αφορά την επισκευή και ανακατασκευή των σπιτιών των πυροπαθών που θα γίνει με χρήματα του Ταμείου Αλληλεγγύης, ο κ.Σουφλιάς είπε ότι «οι άδειες για τις επισκευές θα εκδίδονται μέσα σε δύο μήνες και για το λόγο αυτό, θα ενισχυθεί το προσωπικό των υπηρεσιών αποκατάστασης σεισμοπλήκτων στον Πύργο Ηλείας, όπου εκεί έχουμε και τις περισσότερες καταστροφές. Ανάλογα θα επισπευθούν και οι διαδικασίες και για τις ανακατασκευές». Οπως εξήγησε ο κ.Μολυβιάτης, ήδη στην Ηλεία έχουν γίνει αιτήσεις από περίπου 250 πληγέντες για την επισκευή των σπιτιών τους.
«Μεθοδεύουμε», είπε ο κ.Μολυβιάτης με τον καλύτερο τρόπο, «όλες τις διαδικασίες για την καλύτερη υλοποίηση της απόφασης του πρωθυπουργού να χτιστούν και να επισκευαστούν δωρεάν όλα τα σπίτια των πληγέντων από τις πυρκαγιές». Τα χρήματα για τις επισκευές θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών ενώ για τις ανακατασκευές έχουν εγκριθεί τρεις τύποι σπιτιών.
Η υπουργική απόφαση, είπε ο κ.Σουφλιάς, περιλαμβάνει κάποια δεδομένα ως προς τη φυσιογνωμία των σπιτιών που θα ανακατασκευαστούν που θα πρέπει να τηρηθούν (να έχουν στέγη κλπ). Τέλος, ο κ.Μολυβιάτης χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη συνεργασία με τον κ.Σουφλιά, ενώ όπως ανέφεραν και οι δύο διατέθηκε από το Ταμείο Αλληλεγγύης ένα ποσό της τάξεως των 2.700.000 ευρώ για την άμεση πληρωμή των 100 δασεργατών που έφτιαξαν αντιπλημμυρικά ξυλοφράγματα και δενδροπλέγματα, για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

www.kathimerini.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=801&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote