Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σύγκρουση Λαζαρίδη - ΣΥΡΙΖΑ
Σύγκρουση Λαζαρίδη - ΣΥΡΙΖΑ Εκτύπωση E-mail
18.09.13

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδη και του ΣΥΡΙΖΑ.. Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ υποστήριξε ότι υπάρχει συνευθύνη για να απαντήσει η Κουμουνδούρου ότι οι απόψεις του συνεργάτη του Πρωθυπουργού συνιστούν μέγιστο πολιτικό ζήτημα.

«Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση που δημιουργεί η Χρυσή Αυγής και οδηγεί σε βία και νεκρούς» φέρεται να είπε ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης υποστήριξε ότι «Την Χρυσή Αυγή την γέννησε μία κοινωνία κρίσης με 1,5 εκατ. ανέργους και 2 εκατ. λαθρομετανάστες που κάποια κόμματα θέλουν να τους αυξήσουν, να τους νομιμοποιήσουν όλους και να φέρουν και άλλους. Αν δεν συντηρείτο η ένταση από τη μία πλευρά θα ήταν πιο εύκολο να συντριβεί η άλλη»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν δηλαδή θεωρεί ηθικό αυτουργό της δολοφονίας τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ φέρεται να είπε «Δεν υπάρχει μόνο ηθική αυτουργία, υπάρχει και η συνευθύνη που έχεις για λάθος επιλογές. Δεν είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσικός ή ηθικός αυτουργός του εγκλήματος (σ.σ, Πέραμα)»

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του ότι «αν θέλετε ανθρώπους να κερδοσκοπούν πάνω στο εφήμερο και να τρίβουν τα χέρια τους όταν πεθαίνει κάποιος, δεν θα τους βρείτε σε μένα. Έχω παλέψει για τη Δημοκρατία όταν κάποιοι ήταν αγέννητοι». Σημειώνοντας ότι «είναι ευθύνη όλων να σταματήσει το γαϊτανάκι που οδηγεί στην ένταση και τη βία», αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπως στην Χαλκιδική, όπου «έκαψαν εργοστάσια και σπίτια επειδή ήταν κατά μίας επένδυσης που, σας θυμίζω, έχει κριθεί νόμιμη από όλα τα δικαστήρια», όπως είπε, συμφωνώντας λοιπόν να επεμβαίνει η Πολιτεία όπου καταλύεται η τάξη, αλλά και αναρωτούμενος κατά ποσον το θέλουν αυτοί που το ζητούν. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, είναι αδιαίρετος. Ότι είναι ελαστική η εφαρμογή του νόμου το ξέρω. Είναι ένα κατάλοιπο δεκαετιών, το ξέρω», είπε, παραπέμποντας όμως και σε εκείνους «που έχουν καταλάβει την ΕΡΤ και βρίζουν»… Υποστήριξε λοιπόν ότι «και οι ίδιοι θα πρέπει να αποδέχονται το νόμο και όταν είναι υπέρ τους και όταν είναι υπέρ των αντιπάλων τους».

«Η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται ενάντια στου ακραίους», είπε, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι υπερασπίζονται κουκουλοφόρους, τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί και δολοφόνους, ενώ φωνάζουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα. «Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής που οδηγεί σε βία και νεκρούς», είπε, υποστηρίζοντας ότι η στρατηγική τα έντασης αλληλοτροφοδοτείται και πως «αν δεν συντηρείτο η ένταση από τη μία πλευρά θα ήταν πιο εύκολο να συντριβεί η άλλη». Προέβλεψε άλλωστε ότι «αν δεν σταματήσει αυτή η ένταση, να πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει και οι άλλοι να φρονιμέψουν, θα έχουμε και άλλους νεκρούς»...

Υπερασπιζόμενος την πρωινή του παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή, την οποία είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνστανοπούλου, υποστήριξε ότι προσπάθησε να μιλήσει με τη φωνή της λογικής που είναι απαραίτητη σε στιγμές έκρηξης, όταν έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος. «Καταδικάσαμε αυτό που έγινε. Δυστυχώς έγινε. Το καταδικάσαμε όλοι.

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ούτε να φέρουμε πίσω στη ζωή τον άνθρωπο, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε να μην αφήσουμε να υπάρξουν άλλα θύματα έντασης και βίας», είπε. Αναφερόμενος ειδικά στην Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι «τους είπαμε πρώτοι νεοναζί, και όχι με το όνομά τους, και θυμίζαμε τι σημαίνει νεοναζί. Είναι οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ ο τόπος και ο χειρότερος εφιάλτης που γνώρισε η Ευρώπη», συμπληρώνοντας ότι «τους καταδικάζουμε, όμως καταδικάζουμε και την στρατηγική της έντασης». Στην ερώτηση αν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι εννοεί όσους μιλούν για ραντεβού στα σφαγεία και τα γουναράδικα, όσους μιλούν απαξιωτικά και όσους καλούν σε λιντσάρισμα. «Αυτή είναι η στρατηγική της έντασης», είπε, σημειώνοντας ότι δεν ξεκίνησε χθες, και δεν θα σταματήσει αν δεν επέμβουμε. «Θέλουμε να σταματήσει η στρατηγική της έντασης», επανέλαβε.

Ειδικά για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι την ανέφερε ως παράδειγμα απαξίωσης του κονοβουλευτισμού, θυμίζοντας ότι χθες αποδοκιμάστηκε η πρότασή της από όλες τις πτέρυγες. «Μίλησε για βιασμό της δημοκρατίας, για πλαστογράφηση των προσωρινών πρακτικών. Όλοι της είπαν ότι δεν υπάρχει παρατυπία και ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης. Αυτό είναι ευτελισμός», είπε.

 Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Λαζαρίδης επανέρχεται αμετανόητος, με νέες προκλητικές αναφορές στη θεωρία των δύο άκρων, ενώ φτάνει στο σημείο να τοποθετεί εκτός συνταγματικού τόξου τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η παραμονή του στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και να παίζουν ανενόχλητοι τόσο επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία. Ο λαός θα τους απομονώσει και θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει.»

real.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8000&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote