Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δίχως τέλος η τραγωδία στο Μπαγκλαντές
Δίχως τέλος η τραγωδία στο Μπαγκλαντές Εκτύπωση E-mail
19.11.07
Τέσσερις ημέρες μετά τον καταστροφικό κυκλώνα Σιντρ, ο οποίος σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό άφησε πίσω του στο Μπαγκλαντές από 5.000 ως 10.000 νεκρούς, τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται σήμερα να προσεγγίσουν στις απομονωμένες περιοχές στις ακτές της ασιατικής χώρας για να παράσχουν βοήθεια στα εκατομμύρια των πληγέντων. "Η τραγωδία ξεδιπλώνεται καθώς διασχίζουμε το ένα μετά το άλλο τα κατεστραμμένα χωριά. Μοιάζει σαν να βρισκόμαστε σε μία κοιλάδα θανάτου", ανέφερε ο Μοχάμαντ Σελίμ, μέλος σωστικού συνεργείου, στην Μπαγκεράτ, μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές. Η προσωρινή κυβέρνηση, που βρίσκεται στην εξουσία από τον Ιανούαριο υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, κινητοποίησε τις στρατιωτικές δυνάμεις τέσσερις ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης οι νεκροί που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 3.113. "Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε σε όλες τις πληγείσες περιοχές το συντομότερο δυνατό και τότε θα γνωρίζουμε πόσοι ακριβώς είναι οι νεκροί", δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων, ενώ περίπου 3 εκατ. κάτοικοι που είτε εγκατέλειψαν τις χαμηλότερες περιοχές στις νότιες ακτές η τα σπίτια τους και τα χωριά τους καταστράφηκαν, θα χρειαστούν άμεση βοήθεια.
 
Την ίδια ώρα, μέλη οργανώσεων αρωγής εκφράζουν φόβους ότι οι ανεπαρκείς ποσότητες τροφίμων, πόσιμου νερού και φαρμάκων μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση ασθενειών, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ έχουν αποδεσμεύσει βοήθεια εκατομμυρίων ευρώ να αποστείλουν στο Μπαγκλαντές.
 
Ο Σιντρ είναι ο χειρότερος κυκλώνας που πλήττει το Μπαγκλαντές που το 1970 επλήγη από τυφώνα που άφησε πίσω του περί το μισό εκατομμύριο νεκρούς και από ένα παλιρροϊκό κύμα το 1991 που είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 138.000 άνθρωποι.
ert
 




Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=800&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote