Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Περί γερμανικού μοντέλου Εκτύπωση E-mail
19.11.07

Και τη Δευτέρα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης έκαναν αναφορές στην πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου και την εφαρμογή νέου, λιγότερο ή περισσότερο... γερμανικού.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη το θέμα του εκλογικού νόμου και της αναθεώρησής του έρχεται στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Ντόρα: από το 2015 κατόπιν συζήτησης

Το πρωί δημοσιεύτηκε στα Νέα συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη όπου για το συγκεκριμένο θέμα δηλώνει ότι ναι μεν επιλέγει το γερμανικό μοντέλο, αλλά από το 2015 και αφού έχει προϋπάρξει μακρύς διάλογος για τη νέα διοικητική διάρθρωση και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Η ίδια πάντως αμέσως μετά προσπαθεί να άρει όποια πίεση προς την κυβέρνηση από τη θέση αυτή, καθώς σχολιάζει ότι στην παρούσα φάση «πρέπει να προχωρήσουμε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου έτσι όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση».

Το στήριζα και το στηρίζω

Την προτίμησή του στο ''γερμανικό'' εκλογικό σύστημα επανέλαβε εξάλλου και ο Γ.Σουφλιάς, διευκρινίζοντας ωστόσο και αυτός ότι ως μέλος της κυβέρνησης θα ακολουθήσει και θα στηρίξει ό,τι η κυβέρνηση αποφασίσει.

«Το υποστηρίζω από το 1994. Είμαι ο πρώτος που το υποστήριξα. Πιστεύω ότι αυτή πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Είμαι όμως μέλος της κυβέρνησης και από εκεί και πέρα θα ακολουθήσω και θα υποστηρίξω αυτό που θα αποφασίσει η κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=799&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 19.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote