Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αμερικανοί ειδικοί στα χημικά στη συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ
Αμερικανοί ειδικοί στα χημικά στη συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ Εκτύπωση E-mail
12.09.13

Αμερικανοί ειδικοί στα χημικά όπλα θα παρίστανται αύριο στη συνάντηση στη Γενεύη ανάμεσα στους ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο.

Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Λακντάρ Μπραχίμι θα συμμετάσχει επίσης στις συνομιλίες —οι οποίες ενδέχεται να παραταθούν έως και το Σάββατο— γύρω από τη ρωσική πρόταση για να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Δαμασκού.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι ανακοίνωσε πως η Μόσχα δεν έχει διαβιβάσει μέχρι στιγμής παρά μόνον «ιδέες» και όχι «ένα τεράστιο φάκελο», προσθέτοντας πως απομένουν ακόμη πολλά «σημεία που χρήζουν επεξεργασίας».

Η Ψάκι πρόσθεσε πως στόχος της συνάντησης μεταξύ των Κέρι και Λαβρόφ, αλλά και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ειδικών, θα είναι να εξετασθούν λεπτομερώς οι ιδέες που διατύπωσε η Ρωσία «για να αξιολογηθεί εάν ανταποκρίνονται» στις αμερικανικές απαιτήσεις για εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7984&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote