Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μνήμες που σημάδεψαν
Μνήμες που σημάδεψαν Εκτύπωση E-mail
17.11.07

Τριαντατέσσερα χρόνια μετά, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κρατάει άσβεστη τη μνήμη για τις στιγμές που σημάδεψαν την νεώτερη ελληνική Ιστορία. Οι εικόνες των λουλουδιών στην πύλη του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να συγκινούν, διαφορετικά ίσως ανάλογα με τα μάτια διαφορετικών γενεών.Η κορύφωση όπως πάντα η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κώστας Μουντζούρης δήλωσε ότι η πολυτεχνειακή κοινότητα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να περιφρουρήσει όλους τους χώρους, τόσο της Πατησίων όσο και της Πολυτεχνειούπολης και τόνισε ότι η κοινότητα του Πολυτεχνείου είναι σε θέση να προασπίσει το άσυλο.

Ωστόσο στη Θεσσαλονίκη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Β.Φλωρίδης , έδωσε εντολή να εισέλθει η αστυνομία σε πανεπιστημιακό χώρο στην περίπτωση τέλεσης αυτόφωρων κακουργηματικών πράξεων.

Στην Αθήνα, περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί έχουν «ακροβολιστεί», προκειμένου να διαφυλάξουν την ηρεμία κατά την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Από τις έξι το πρωί του Σαββάτου υπάρχει γενική επιφυλακή και από τις 12 το μεσημέρι όλες οι δυνάμεις θα είναι στις θέσεις τους.

Ο τρόπος περιφρούρησης των εκδηλώσεων αποφασίστηκε σε συσκέψεις που έγιναν στη ΓΑΔΑ μεταξύ των αρμόδιων αστυνομικών και εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Όπως αποφασίστηκε, μετά τον εορτασμό θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου, την περιφρούρηση του οποίου εσωτερικά θα κάνουν πανεπιστημιακοί, φοιτητές και συνδικαλιστές εκπαιδευτικών οργανώσεων, ενώ το ίδιο θα ισχύει και με τα άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας.

Έξω από το ΕΜΠ θα τοποθετηθούν αστυνομικές δυνάμεις για να μην μπορεί να μπει κανείς, ενώ ισχυρή θα είναι η αστυνομική παρουσία και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Σύμφωνα με τα μέτρα της τροχαίας, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας έως την Πλατεία Κάνιγγος. Οι ρυθμίσεις αυτές θα επεκταθούν σταδιακά σε όλο το κέντρο της Αθήνας, στις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας καθώς και στους παράλληλους και κάθετους δρόμους. Όλες οι ρυθμίσεις θα γίνονται σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=796&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 17.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote