Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πακιστάν: έκκληση ΗΠΑ στο Μουσάραφ Εκτύπωση E-mail
17.11.07
Το καθεστώς Μουσάραφ, στο Πακιστάν, ήρε το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Μπεναζίρ Μπούτο. Ωστόσο, έξω από την κατοικία της στη Λαχώρη, δεκάδες αστυνομικοί παραμένουν, αφού οι Αρχές επιμένουν στον ισχυρισμό ότι η ζωή της απειλείται.

Στο Ισλαμαμπάντ, συνομιλίες για την πολιτική κρίση στο Πακιστάν και την κατάσταση στην περιοχή, που πλήττεται από την απειλή των ισλαμιστών της Αλ Κάιντα, είχαν ο Περβέζ Μουσάραφ και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Νεγκροπόντε. Σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες, ο Νεγκροπόντε ζήτησε από το στρατηγό Μουσάραφ να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης το ταχύτερο δυνατόν, να αποχωρήσει από τις ένοπλες δυνάμεις, να προχωρήσει στη διεξαγωγή εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία, να άρει τους περιορισμούς στα μέσα ενημέρωσης και να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του Πακιστάν, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ότι τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει η χώρα του θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια, εάν οι επικείμενες εκλογές οδηγήσουν σε ταραχές. Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύει η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, ο Μουσάραφ αναφέρει ότι θα απαντήσει στον "Τζον Νεγκροπόντε και στις ΗΠΑ, ότι "υπάρχουν στη χώρα αυτή ορισμένες πραγματικότητες όπως ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία" που τον ώθησαν να αποφασίσει την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ αρνείται να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την άρση της, όπως ζητεί η διεθνής κοινότητα.


Θρησκευτικές βιαιότητες

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων στην περιοχή του Πακιστάν όπου ζουν οι φυλές, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο τοπικοί αξιωματούχοι. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή στην περιοχή Κουράμ, όπου σχεδόν 40 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε θρησκευτικές βιαιότητες τον Απρίλιο. Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών είπαν ότι σε τουλάχιστον 20 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις, ενώ στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας. "Επτά νεκροί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο από χθες, ενώ 91 άνθρωποι νοσηλεύονται με πολλαπλά τραύματα", ανέφερε το Σάββατο αξιωματούχος του τοπικού νοσοκομείου.
ert



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=795&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote