Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Μικρά και ενοχλητικά του Αυγούστου
Μικρά και ενοχλητικά του Αυγούστου Εκτύπωση E-mail
01.08.13

Μικρά και ενοχλητικά του Αυγούστου

 

Του Σάκη Σερέτη

Υπόκωφη σιωπή και αδιαφορία

Σιγή ασυρμάτου επικρατεί στις τάξεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σχετικά με την φθίνουσα πορεία της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης , η οποία μετά το κλείσιμο του Ελληνικού σχολείου στην Τζαμάικα , επιβεβαιώνει τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον και αποτυπώνει καθαρά την αδιαφορία του αρμόδιου γραφείου Ελληνικής παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Δυστυχώς όμως, όπως ξεχάστηκαν και τα άλλα τρία σχολεία που έκλεισαν μέχρι τώρα στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης , κάπως έτσι αναμένεται να ξεχαστεί και το σχολείο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμάικας, γεγονός που αυξάνει τα κελεύσματα αντίδρασης των Ομογενειακών συλλόγων και Ομοσπονδιών, εφόσον βέβαια εξακολουθούν να ενδιαφέρονται πραγματικά για την υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας.

Η λεπτή κόκκινη γραμμή συναγερμού για το μέλλον της Ελληνόγλωσσης παιδείας, τείνει πλέον να εξαφανιστεί και εάν δεν υπάρξουν στο άμεσο μέλλον κάποιες συντονισμένες παρεμβάσεις, πολύ φοβάμαι ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί και κάποιο άλλο Ελληνικό σχολείο θα προστεθεί στον υπάρχοντα κατάλογο.

Αναβολή μέχρι νεωτέρας

Άκρα μυστικότητα επικρατεί σχετικά με το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιριών που αφορούν στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο σχετικός φάκελος αναμένεται να ανοίξει στην πρώτη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Βεβαίως μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί η περιβόητη ημερομηνία σύγκλησης του πολιτικού συμβουλίου και η οποιαδήποτε αναβολή δημοσιοποίησης των στοιχείων , δείχνει να λειτουργεί σαν προσωρινή βαλβίδα εκτόνωσης του κλίματος, το οποίο δημιουργήθηκε εξ’ αιτίας της συζήτησης για τα οικονομικά του κόμματος .

Ωστόσο, φαντάζομε ότι κάποια στιγμή, οι δονούντες τα σήμαντρα του κινδύνου στο ΠΑΣΟΚ, θα αποφασίσουν να πουν σκληρές αλήθειες και μέσω αυτών, ίσως να πάρουν την σκληρή απόφαση να ξεμπερδέψουν με τα λάθη του αμαρτωλού παρελθόντος.

Διαφορετικά , κανείς τους πλέον δεν θα μπορεί να μιλά για διαφάνεια και φυγή προς το μέλλον…

Της Βουλής το ξεκατίνιασμα…

Την εύκολη λύση στην “πολιτική” αντιπαράθεση κάποιων εθνοπατέρων της Βουλής, αποτελεί το προσωπικό , αλλά εξίσου αντιαισθητικό ξεκατίνιασμα , στο οποίο καταφεύγουν πολλοί εκλεγμένοι, όταν θέλουν να δημιουργήσουν ένταση και αντικείμενο σχολιασμού από τα ΜΜΕ.

Ωστόσο εκτός από την θλιβερή εικόνα των κοκορομαχιών τους, επιβεβαιώνουν επίσης και την ποιότητα της πολιτικής, που υποτίθεται ασκούν στο όνομα όλων αυτών που τους εξέλεξαν.

Αποθήκη ψυχών η χρεοκοπημένη Ελλάδα

Γύρω στις 5,000 παράνομοι λαθρομετανάστες κρατούνται στα διάφορα ανά την Ελληνική επικράτεια κέντρα κράτησης, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης τους, χαρακτηρίζονται λίαν επιεικώς άθλιες, σύμφωνα πάντα με τις διάφορες Ελληνικές και ξένες ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Με ένα αρκετά υψηλό χρηματικό αντίτιμο που κατέβαλλαν στους σύγχρονους δουλεμπόρους , όλοι αυτοί οι άνθρωποι, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελπίδα, διάλεξαν τον δρόμο της λαθρομετανάστευσης και του αναγκαστικού ξεριζωμού, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς, αποτελούν θύματα των εμφυλίων πολέμων που μαίνονται στις πατρίδες τους.

Ωστόσο η αποβίβαση τους στην Ελλάδα του 2013, αποδεικνύεται μια δυσάρεστη και απάνθρωπη εμπειρία, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών, αναγκάζονται να στοιβάζονται σε πρόχειρα καταλύματα και να σιτίζονται χάρις στην ευσπλαχνία ιδιωτών και των διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων, μέχρι να έρθει η ώρα της απέλασης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7919&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 01.08.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote