Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης 1,72 δισ. ευρώ
ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης 1,72 δισ. ευρώ Εκτύπωση E-mail
30.07.13

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη. «Η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο, αλλά απομένουν να γίνουν αρκετά», αναφέρει ο Πολ Τόμσεν στην έκθεση αξιολόγησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, τη δόση του 1,72 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, το ΔΣ του Ταμείου ολοκλήρωσε σήμερα την τέταρτη αξιολόγηση της απόδοσης της Ελλάδας, στο πλαίσιο ενός οικονομικού προγράμματος.

Τα μέλη του ΔΝΤ ενημερώθηκαν προηγουμένως από τον επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί αντιπρόσωποι χωρών άσκησαν κριτική στην αποστολή του Ταμείου στην Ελλάδα, ενώ ισχυρίστηκαν, όπως ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, ότι το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζει προβλήματα.

Στην έκθεσή του, ο κ. Τόμσεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά υπογραμμίζει ότι ακόμη απομένουν να γίνουν αρκετά.

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως τονίζεται, αναμένεται το 2014, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7915&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote