Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εθνικό πένθος στην Ιταλία μετά το τροχαίο με 38 νεκρούς
Εθνικό πένθος στην Ιταλία μετά το τροχαίο με 38 νεκρούς Εκτύπωση E-mail
30.07.13

Εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της Ιταλίας μετά το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, κοντά στη Νάπολη, όταν ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με άλλα οχήματα και έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 38 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου ότι το υπουργικό συμβούλιο κήρυξε εθνικό πένθος για την Τρίτη, την ημέρα κατά την οποία θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων στο Ποτζουόλι, το χωριουδάκι απ' όπου κατάγονταν οι περισσότεροι από τους άτυχους επιβάτες που ήταν φίλοι και επέστρεφαν από τριήμερες διακοπές στην περιοχή του Μπενεβέντο, σε τόπο προσκυνήματος κοντά στην Νάπολη.

Χθες το βράδυ, ένα λεωφορείο με 50 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά, βγήκε εκτός ελέγχου, παρέσυρε άλλα οχήματα, έσπασε τις προστατευτικές μπάρες και έπεσε στο κενό από οδογέφυρα ύψους τριάντα μέτρων.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο οδηγός, ενώ οι δέκα επιζήσαντες, έχουν όλοι τραυματισθεί σοβαρά. Λιγότερο σοβαρά είναι τα τραύματα των επιβαινόντων στα οχήματα που παρέσυρε το λεωφορείο.

Ο τελικός αριθμός των νεκρών δεν έχει διευκρινιστεί, αφού οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για 38 θύματα, ενώ το υπουργείο Μεταφορών για 39.

Το δυστύχημα ενδέχεται να προκλήθηκε από λάστιχο που έσκασε, ακριβώς την στιγμή κατά την οποία το λεωφορείο έμπαινε στην οδογέφυρα, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη (στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά τροχαία) λόγω της μεγάλης κλίσης του παρουσιάζει.

Οι ιταλικές εφημερίδες πάντως αναφέρουν ότι το λεωφορείο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ήταν εκτός ελέγχου, ενώ κομμάτια του, βρέθηκαν ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο του δυστηχήματος, κάτι που δείχνει ότι το όχημα είχε υποστεί ζημιά από πριν.

Εργάτης λέει ότι είδε το λεωφορείο να τρέχει σαν τρελό, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την γέφυρα, με την μπροστινή πόρτα «να είναι ανοιχτή ή να λείπει».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7914&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote