Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Ιταλός πρωθυπουργός στην Ελλάδα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
29.07.13

Διήμερη επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί στη χώρα μας ο Ενρίκο Λέτα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Έφθασε στην Αθήνα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας.
Τον πρωθυπουργό της Ιταλίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .
Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Μήνυμα ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα έστειλε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter o Ιταλός πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για μια Αθήνα σύμβολο αλλαγής και για μια διαφορετική Ευρώπη.

«Στην Αθήνα αύριο για να πω στους Έλληνες ότι θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη, με την εργασία, τον πολιτισμό την ελπίδα λέξεις - κλειδιά. Η Αθήνα είναι σύμβολο ότι η ΕΕ πρέπει να αλλάξει» επεσήμανε ο Ενρίκο Λέτα με tweet του το Σάββατο.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως «έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της».

Ο Ενρίκο Λέτα διευκρίνισε ότι «[το] κύριο θέμα στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα είναι το μέλλον της Ευρώπης, της γηραιάς ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό, να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

Ο Ενρίκο Λέτα υπογράμμισε εξάλλου ότι σε αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η συνεργασία ενόψει των δυο ευρωπαϊκών προεδριών –της Ελλάδας και της Ιταλίας– το πρώτο και το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

«Κατά την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό πρόκειται να θέσουμε τις βάσεις για την ευρωπαϊκή κοινή δράση, για το πώς οι προεδρίες μας μπορούν να βοηθήσουν τη μεσογειακή Ευρώπη, την οικονομική της ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουν, επίσης, το μεγάλο θέμα της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο κ. Λέτα.

Η «εργασία» είναι η «λέξη-κλειδί» για όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τον 47χρονο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού.

«Στην τελευταία ευρωπαϊκή σύνοδο, με την έγκριση του Προγράμματος Εγγυήσεων για τους Νέους, έγιναν σημαντικά βήματα. Σε εθνικό επίπεδο, επίσης, στην Ιταλία ήταν εξίσου σημαντική η επένδυση 1,5 δισεκ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί η μείωση των φόρων για τους εργοδότες οι οποίοι προσλαμβάνουν νέους. Το πρόβλημα αυτό, η ανεργία των νέων, είναι η μάστιγα όλης της ηπείρου μας. Επείγει να δοθούν απαντήσεις, πρέπει να γίνουν η κοινή μας σημαία, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταστραφεί η ελπίδα» τονίζει ο Ενρίκο Λέτα.

Σε ό,τι αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline) o Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι την 11η Αυγούστου θα μεταβεί στο Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να έχει συνομιλίες σχετικά με «το σημαντικότατο αυτό σχέδιο, στο οποίο η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο».

«Είναι ένα έργο που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο ενεργειακό μέλλον» τόνισε.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7913&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.07.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote