Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δημοκρατικό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής
Δημοκρατικό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής Εκτύπωση E-mail
27.07.13

Δημοκρατικό μέτωπο με -συμβολικές- πράξεις αλλά και απαντήσεις απέναντι στις απαράδεκτες και καθημερινές πλέον προκλήσεις της Χρυσής Αυγής συγκροτήθηκε για πρώτη φορά χθες στη Βουλή, με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Σώματος να περνούν στην αντεπίθεση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως «τσαμπουκάδες» και «σόου» δεν θα περνάνε, αλλά και ότι η ανοχή της έδρας προς αυτούς έχει εξαντληθεί.

Η αφορμή για αυτά που επακολούθησαν ήταν η κίνηση στην οποία φέρεται να προχώρησε η Χρυσή Αυγή -μία ημέρα μετά την προκλητική στάση της Ελένης Ζαρούλια που καταφέρθηκε εναντίον της κόρης του Γ. Δραγασάκη- που ζήτησε να μην προεδρεύει ο βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ, όταν μιλούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε άμεσα με μια συμβολική κίνηση, αφού χθες, όταν στο βήμα της Βουλής ανέβαινε ο Ηλ. Παναγιώταρος προδρεύοντος του Γ. Δραγασάκη, ο Ευ. Μεϊμαράκης στάθηκε δίπλα στην έδρα, δίνοντας το μήνυμα πως παράλογες απαιτήσεις και συμπεριφορές που προκαλούν κοινοβουλευτική... αταξία δεν θα γίνονται αποδεκτές. Μάλιστα, όπως διέρρεαν κοινοβουλευτικοί κύκλοι, αυτό το έκανε ο κ. Μεϊμαράκης, περισσότερο για την περίπτωση που ο ομιλών αναφερόταν στο θέμα Δραγασάκη να παρενέβαινε.

Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε «βρώμικα ψέματα» τα όσα είπε για την κόρη του η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου και βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, η οποία τη χαρακτήρισε «πρεζού και έμπορο όπλων».

Απάντηση στην αήθη επίθεση της χρυσαυγίτισσας βουλευτού έδωσε η ίδια η κόρη του αντιπροέδρου της Βουλής, Μαριάννα Δραγασάκη, μιλώντας στην εφημερίδα «Athens Voice».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, η ιστορία αυτή είχε γίνει πριν από τρία χρόνια, είχε πράγματι μπει στη φυλακή, αλλά τώρα όχι μόνο δεν είναι προφυλακισμένη, αλλά δεν βρίσκεται καν στη φυλακή, αφού η εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη έχει λήξει, η ίδια είναι πλέον «καθαρή» από τις ουσίες, ενώ σήμερα εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ, βοηθώντας άλλους χρήστες να απεξαρτηθούν.

Νέα ένταση
Η ένταση, ωστόσο, στη Βουλή δεν σταμάτησε, κλιμακώθηκε όταν τον λόγο επί του φορολογικού νομοσχεδίου έλαβε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλ. Κασιδιάρης.

Ο ίδιος κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να μην ασχολείται με την προστασία του αντιπροέδρου της Βουλής, αλλά με άλλα σημαντικά θέματα, όπως τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σχετικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο πρόεδρος της Βουλής, από τα έδρανα των βουλευτών, τοποθετήθηκε συνολικά για τα θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες. Αναφερόμενος στην κίνησή του να σταθεί δίπλα στον προεδρεύοντα είπε πως «όσοι εξέλαβαν την παρουσία μου δίπλα στον Δραγασάκη ως προστασία είναι δικό τους θέμα. Σε κάθε περίπτωση, εκφράζω πλήρως την καταδίκη για τις απαράδεκτες δηλώσεις που αφορούν την κόρη του κ. Δραγασάκη».

Σημείωσε δε ότι «όλα τα κόμματα πρέπει να ασχοληθούμε με το ζήτημα. Είναι πλέον και υποχρέωση των πολιτικών αρχηγών που πρέπει να ξεκαθαρίζουν εμπράκτως εάν αποδέχονται αυτές τις πρακτικές και τις συμπεριφορές των βουλευτών τους. Τους έχω επανειλημμένως καλέσει να πάρουν θέση μέσω των γραμματέων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Ολοι φέρουμε ευθύνη για την εικόνα του Κοινοβουλίου. Μπορεί να είναι δύο, τρεις ή πέντε αυτοί που την αμαυρώνουν, όμως όλοι καλούμαστε να απολογηθούμε».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7909&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote