Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συνέντευξη Πρέσβεως κ. Παναγόπουλου στο Focus Washington
Συνέντευξη Πρέσβεως κ. Παναγόπουλου στο Focus Washington Εκτύπωση E-mail
26.07.13

Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία τους, υπογράμμισε ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον κ. Χρίστος Παναγόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Chuck Conconi τουδιαδικτυακού καναλιού Focus Washington.

«Επιθυμούμε την από κοινού προώθησητων ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος» και σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται η
επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο στις 8 Αυγούστου. Τους δύο ηγέτες θα απασχολήσει σειράζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως η σταθερότητα και η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, αλλά βεβαίως και η ελληνική οικονομική κρίση.

«Παρά την κρίση» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και την πιο φιλική χώρα στην περιοχή απέναντι στις ΗΠΑ - πέρα από το Ισραήλ», ενώ πρόσθεσε «Η Ελλάδαείναι το πιο παλιό μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και λόγω αυτού νιώθουμε μια ιδιαίτερη ευθύνη να φέρουμε κοντά στους ευρω-ατλαντικούς
θεσμούς τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων και να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς και άλλους εταίρους μας στις προσπάθειες ειρήνευσης, σταθερότητας και ευημέρευσης στην περιοχή».

Σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Πρέσβης επεσήμανε τις ριζικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση, οι οποίες απαιτούν μεγάλες θυσίες εκ μέρους του ελληνικού λαού.
«Σε μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία υπάρχει όριο σε αυτά που μπορείς να ζητήσεις από το λαό», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει πλέον ανοικτή κριτική, ακόμη και από
το ΔΝΤ, για τη συνταγή της λιτότητας που επελέγη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Εξάλλου, αναφέρθηκε στην υψηλή ανεργία που είναι από τις πιο τραγικές επιπτώσεις της κρίσης. Για το λόγο αυτό οι πολιτικές ανάπτυξης αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να επιστρέψει στη δουλειά.
Τέλος, ο κ. Πρέσβης επεσήμανε ότι κανείς δεν χαρίζει χρήματα στην Ελλάδα. Πρόκειται περί δανείων, από τα οποία μάλιστα οι δανειστές αποκομίζουν κέρδος.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7907&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.07.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote