Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
21.07.13

Μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.Το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός γευματίζει με τον αμερικανό υπουργό στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.


Σε δήλωσή του, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι υποδέχτηκε τον αμερικανό υπουργό στην Αθήνα, «τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η δημοκρατία, κάτω από την Ακρόπολη που συμβολίζει τον αγώνα των ανθρώπων να απελευθερωθούν από το φόβο και την τυραννία για να πετύχουν την αρμονία στις σχέσεις τους και την ευημερία στις ζωές τους».

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς «η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Λιού σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο για την ανάκαμψη» και επεσήμανε ότι «δουλεύεται σκληρά για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Νωρίτερα, ο κ. Λιού συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Παρόντες ήταν επίσης, ο υπουργός αναπληρωτής και ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Μαυραγάνης, αντίστοιχα.


Ανακοινώσεις των κομμάτων

Ανακοινώσεις για την επίσκεψη Λιού εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«O,τι μανδύα και να επιχειρήσει να φορέσει η κυβέρνηση στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, προκειμένου να οικοδομήσει ένα νέο succes story, δεν μπορεί να καλύψει τη σκοτεινή πραγματικότητα που δημιουργεί καθημερινά η πολιτική λιτότητας που έχει επιλέξει: 1,5 εκατ. άνεργοι, βαθιά ύφεση για έκτο χρόνο που θα συνεχιστεί και του χρόνου, μη βιώσιμο χρέος» τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, και υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών του κόμματος.

«Αντί για πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας απασχόλησης, η δικομματική κυβέρνηση προσφέρει μαζικές απολύσεις και… επιστροφή σε εμφυλιοπολεμική ρητορεία, ως τελευταία γραμμή άμυνας. Μια γραμμή άμυνας που όμως έχει μετατραπεί σε γραμμή Μαζινό, σε γραμμή ήττας, που την πληρώνουν ακριβά μισθωτοί και συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι, δηλαδή όλοι όσοι θυσιάζονται στο βωμό της ιδεοληψίας του πρωτογενούς πλεονάσματος των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα», σημειώνει η κ. Δούρου.

 «Στους επισκέπτες εκπροσώπους των κυβερνήσεων των ισχυρών χωρών η κυβέρνηση, αντί να παρουσιάζει μια μη ρεαλιστική υπεραισιοδοξία για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου που δημιουργεί η παράταση της πολιτικής λιτότητας και να ζητήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, οι αλλαγές αυτές πρέπει να είναι τέτοιες «που θα συνδέσουν τη δημοσιονομική εξυγίανση με την αναπτυξιακή διαδικασία, θα αποδώσουν προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν δίκτυ κοινωνικής υποστήριξης για τους ανέργους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

«Μια τέτοια στάση αξιοποιεί την παραδοχή των λαθών που έχουν κάνει και οι ίδιοι οι εταίροι, κόβει το δρόμο για νέα επιβαρυντικά μέτρα και επανατοποθετεί την προοπτική σταθεροποίησης και ανάκαμψης» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7893&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote