Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αίγυπτος: Δεν κινδυνεύει η Σφίγγα από υπόγεια υδάτα Εκτύπωση E-mail
16.11.07

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανακοίνωσε ότι η Σφίγγα δεν κινδυνεύει, απαντώντας σε δημοσιεύματα εφημερίδων, ότι το νερό κάτω από την επιφάνεια του εδάφους μπορεί να προκαλέσει μεγάλες φθορές στο, ηλικίας 4.500 ετών, μνημείο.

Οι ανησυχίες για τις φθορές που μπορεί να προκληθούν στο μνημείο που είναι κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο, και απεικονίζει το μυθικό ζώο με κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού, εντάθηκαν τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας των αποθεμάτων άλατος που βρίσκονται κοντά στο μνημείο, έγραψε η κρατική εφημερίδα Αλ Αχραμ.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για το σύνολο του μνημείου της Σφίγγας από το νερό, το οποίο βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από 50 μέτρα», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου ΜΕΝΑ επικαλούμενο δηλώσεις του αρχαιολόγου Σάρμπι Αμπντελ Αζίζ.

Το ΜΕΝΑ μετέδωσε ότι το συμβούλιο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ερευνά για οποιοδήποτε πιθανό κίνδυνο για το μνημείο, αλλά τα αποθέματα νερού βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση. Μια μελέτη για οποιονδήποτε κίνδυνο από τα υπόγεια ύδατα, θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Το 72 μέτρων μήκους μνημείο της Σφίγγας βρίσκεται υπό τη σκιά των πυραμίδων στο υψίπεδο της Γκίζας στην άκρη της ερήμου, δεσπόζοντας πάνω από το Κάιρο. Υπάρχουν πολλές φήμες ότι ο Φαραώ της τέταρτης δυναστείας των Χαφρ δημιούργησε τη Σφίγγα καθ' ομοίωση του προσώπου του.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=789&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 16.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote