Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μέρκελ: «Ερμηνεύουμε διαφορετικά το νόμο για τις πολεμικές αποζημιώσεις»
Μέρκελ: «Ερμηνεύουμε διαφορετικά το νόμο για τις πολεμικές αποζημιώσεις» Εκτύπωση E-mail
19.07.13

«Η δική μας ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική», δήλωσε η Καγκελάριος 'Ανγκελα Μερκελ, από το Βερολίνο, βάζοντας στον «πάγο» το ελληνικό αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο πριν από τις θερινές διακοπές της, η κυρία Μέρκελ διευκρίνισε ακόμη ότι «αυτό δεν αλλάζει, παρά τις πρόσφατες αξιώσεις».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην Αθήνα, δηλώνοντας: «Πρέπει να δούμε τι έγινε τότε στην Ελλάδα. Εμείς οι Γερμανοί γνωρίζουμε ότι φέρουμε μια συνεχιζόμενη ευθύνη για την περίοδο της δικτατορίας των ναζί του Χίτλερ. Το ζήτημα των επανορθώσεων έχει λήξει με τις συμφωνίες 2 και 4 μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, που διαδέχονται τη συνθήκη ειρήνης του Λονδίνου. Και η χώρα σας έχει συμφωνήσει».

Με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανώλης Γλέζος, έθεσαν χθες το θέμα των γερμανικών οφειλών και του κατοχικού δανείου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη διεκδίκησης όσων οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στην στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών επί του θέματος, ο Μανώλης Γλέζος με σημερινή γραπτή του δήλωση, επεσήμανε:

«Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί έστω ότι υπάρχει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Προηγουμένως, στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, η οποία είχε προηγηθεί πολλές ώρες πριν, είχε αρνηθεί τα πάντα», αναφέρει, ο Μανώλης Γλέζος.

Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, «καταβάλλεται μια δόλια προσπάθεια, αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο κ. Σόιμπλε ή να αφανιστεί ή να διαστρεβλωθεί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί απλώς ως ανοιχτό παράθυρο».

«Υπάρχει επίσης ένα αναμφισβήτητο και ανεπίτρεπτο γεγονός: η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης. Ενώ θα έπρεπε ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, αξιοποιώντας τη δήλωση του προκατόχου του στη Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Απριλίου 2013, να θέσει το θέμα στον κ. Σόιμπλε, το άφησε να το διαχειρίζονται οι δημοσιογράφοι», καταλήγει στην γραπτή δήλωσή του, ο Μανώλης Γλέζος.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7888&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >