Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Στον “Μίνωα”Νέας Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος
Στον “Μίνωα”Νέας Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος Εκτύπωση E-mail
12.07.13

Του Σάκη Σερέτη

Τις εγκαταστάσεις του συλλόγου Κρητών “Μίνωας” στην Αστόρια επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και παρακάθισε σε γεύμα που οργάνωσαν προς τιμήν του, οι σύλλογοι Κρητών της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος παραβρέθηκε στο συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Οχάιο και λίγο πριν αναχωρήσει για την γενέτειρα από την Νέα Υόρκη , επισκέφθηκε την έδρα του συλλόγου “Μίνωας”, όπου είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με αρκετά μέλη των Κρητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του , μίλησε με τον γράφοντα και αναφέρθηκε στους λόγους επίσκεψης του στην Αμερική, καθώς επίσης και για την επικρατούσα κατάσταση στην Πατρίδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη.

“Την περίοδο αυτή δεν θέλω να λείπω από το Ηράκλειο από τον τόπο μου, αλλά για τους Κρήτες της Αμερικής, έκανα μια εξαίρεση προκειμένου να παραβρεθώ στο συνέδριο τους, επειδή θεωρώ ότι εμείς και οι Ομογενείς Κρήτες είμαστε ένα” ,ανέφερε ο Αρχίεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος , ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε στην Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

“Οι Ομογενείς Κρήτες της Αμερικής έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία σχετικά με την κρίση στην γενέτειρα, ωστόσο πολύς κόσμος έχει χάσει τις ελπίδες του με αυτή την απροσδόκητη κρίση και το φαινόμενο των άστεγων ανθρώπων να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, όπως επίσης και τα συσσίτια, αποτελούν μια πραγματικότητα και για την Κρήτη , αλλά σε μικρότερο βαθμό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Ερωτηθείς για την αρωγή του Ελληνικού κράτους στην αντιμετώπιση της φτώχειας στην περιφέρεια του, ο κ. Ειρηναίος απάντησε ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μπορεί το κράτος να θέλει να βοηθήσει αλλά ουσιαστικά δεν μπορεί να προσφέρει.


Σχετικά με την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης διαφόρων οικονομικά εύπορων συμπατριωτών του, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ανέφερε ότι υπάρχει κάτι , αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο, εφόσον συνειδητοποιήσουν την υπάρχουσα κατάσταση.

“Βεβαίως η εκκλησία κάνοντας το καθήκον της προς την κοινωνία, προτρέπει και δεν πιέζει ανθρώπους και σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη στείλει γράμματα σε επιφανείς οικονομικούς παράγοντες, εκ των οποίων κάποιοι ούτε καν απάντησαν” τόνισε ο κ. Ειρηναίος.

Συμμεριζόμενος ιδιαίτερα την νέα γενιά και τα τεράστια προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει , ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απηύθυνε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση , ενώ σχετικά με την τουριστική κίνηση στην περιφέρεια του , ανέφερε ότι υπάρχει μια σχετική αύξηση , η οποία ωστόσο δεν αποδίδει οικονομικώς, επειδή εκείνοι που έχουν την ευθύνη να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά, έχουν προγραμματίσει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούνται μόνο τα πρακτορεία και τα ξενοδοχεία.

Για περισσοτερες φωτογραφίες πατήστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7872&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 01.08.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote