Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σαμαράς: Με το ΠΑΣΟΚ μας ενώνει η δέσμευση για σωτηρία της χώρας
Σαμαράς: Με το ΠΑΣΟΚ μας ενώνει η δέσμευση για σωτηρία της χώρας Εκτύπωση E-mail
08.07.13

Βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς την σημερινή διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα και της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος από την Πολιτική Επιτροπή.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε σαν προτεραιότητα της ΝΔ την μάχη των ιδεών για την οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας που έχει αντιπάλους τα δύο άκρα της πολιτικής ζωής. Ο Πρωθυπουργός αποδοκίμασε τις ακραίες φωνές που ακούστηκαν την τελευταία εβδομάδα, και έδωσε το περίγραμμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ εξηγώντας ότι η συμπόρευση για την σωτηρία της χώρας δεν σημαίνει προσχώρηση του ενός στον άλλον. Στην ομιλία του ανέφερε: «Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών ενάντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις».


Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα, Μανώλη Κεφαλογιάννη, για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή, μετά τις επόμενες Ευρωεκλογές. Πρόσθεσε ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ,ο οποίος ήταν και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δεν μπορείς να αλλάξεις μία χώρα αν δεν δώσεις και δεν κερδίσεις τη μάχη των ιδεών και δεν έχεις ανοικτό μέτωπο με τον λαϊκισμό και τις ακρότητες. «Ο λαός δεν είναι παθητικός αποδέκτης πρέπει να σε στηρίξουν αλλιώς δεν πας πουθενά. Η στήριξη της κοινωνίας είναι το ζητούμενο στη μάχη των ιδεών. Για να την κερδίσεις πρέπει να λες την αλήθεια και να διεψεύδεις εκείνους που επενδύουν στα βάσανα του κόσμου» είπε και επεσήμανε: «Πριν από δύο χρόνια δεν τολμούσε κανείς να ζητήσει καν να σπάσει το άσυλο της παρανομίας μέσα στα πανεπιστήμια. Πρίν δύο χρόνια κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για λαθρομετανάστες, σήμερα έχουμε σταματήσει την είσοδό τους, καθαρίζουμε τις γειτονιές. Σήμερα το αίσθημα ασφάλειας κερδίζει έδαφος. Πριν δύο χρόνια κανείς δεν τολμούσε να σπάσει τα κάστρα των βολεμένων και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Εμεις τολμήσαμε και χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα. Η μάχη των ιδεών έχει συγκεκριμένο αντίπαλο. Πρέπει να ξέρεις ποιός είναι ο εχθρός. Σήμερα η ανάγκη είναι να φέρουμε παραγωγικές επενδύσεις. Αντίπαλοι είναι εκείνοι που λένε όχι στις επενδύσεις. Στόχος μας είναι να φέρουμε θέσεις εργασίας, αντίπαλοί μας είναι εκείνοι που αντιτίθενται και κλείνουν εργοστάσια. Πρωταρχικοί ανάγκη είναι η ασφάλεια αντίπαλοι είναι εκείνοι που ενισχούουν τους κουκουλοφόρους, εκείνους που καίνει την πόλη. Κάποιοι αναρωτιούνται: μπορεί να ΝΔ να δώσει και να κερδίσει όταν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζουν πολλά από το παρελθόν αλλά μας ενώνει μία μεγάλη δέσμευση, να βγάλουμε την χώρα από την κρίση».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι όλοι κάνουν λάθη και τα μεγαλύτερα λάθη τα έκαναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια εκείνοι που δεν κυβέρνησαν ποτέ. Είμαστε σε σύγκρουση μεγάλη με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε.

"Πρώτα θα σώσουμε την πατρίδα, γιατί αλλιώς θα είμαστε ανάξιοι της ιστορίας της" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε "τί θα πουν τα παιδιά μας αν την ώρα που πάμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για τα παλια". Μίλησε δε για εκείνους που θέλουν να χάσει η χώρα τη μάχη, ορισμένες φωνές άστοχες και βιαστικές δημιούργησαν ερωτήματα. "Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έμειναν οι δύο δυνάμεις που θέλουν να σώσουν την χώρα, σημαίνει αυτό ότι προσχώρησε ο ένας στον άλλο ή ότι σβήστηκαν οι διαφορές μεταξύ των δύο; 'Αλλο πράγμα να ιεραρχείς της ανάγκες της πατρίδας που φλέγεται και άλλο πράγμα να ξεχνάς τις διαφορές σου. Όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση δεν υπήρχαν τέτοιοι κίνδυνοι; τώρα ενοχλούνται; Κλείνοντας σας λέω γυρίστε και κοιτάξτε τί γίνεται στην χώρα. Πριν από ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν η μόνη πηγή αστάθειας στην Ευρώπη. Δες τε σήμερα τι συμβαίνει. Αβεβαιότητα και αστάθεια παντού γύρω μας και η Ελλάδα μοιάζει η μοναδική νησίδα σταθέρότητας".

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι "προχωράμε στην εκλογή των νέων οργάνων και στη μάχη των ιδεών με σύνεση και αίσθηση των προτεραιοτήτων" και έκανε ειδική αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούμπο λέγοντας ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά δεν πήρε αμέσως υπηκοότητα, σπούδασε μόχθησε έφθασε μέχρι το ΝΒΑ και δεν ξεχνά ότι είναι έλληνας, είναι παιδί της ημετέρας παιδείας. "Έχει κάποιους που τον βρίζουν και μετά διαμαρτύρονται γιατί τους λέμε νοναζί ενώ είναι Έλληνας πολύ περισσότερο από εκείνους που καίνε την Ελληνική σημαία. Προχωράμε αφήνουμε τους ακραίους στην μιζέρια τους, η γκρίνια τους αηδιάζει πια την ελληνική κοινωνία. Η μάχη των ιδεών ενώνει, δεν διχάζει την πλειοψηφία" έκλεισε την ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

    Νέο Γραμματέα της ΝΔ, η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ανακήρυξε ομόφωνα και χωρίς ψηφοφορία τον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο όπως έχει δυνατότητα με βάση την αλλαγή του καταστατικού στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε: «Στόχος μας (είναι) να δημιουργήσουμε μία νέα κομματική δομή, έναν νέο πολιτικό οργανισμό που θα προσελκύσει νέους πολίτες αλλά και να εμπνεύσει εκείνους που αποστασιοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Στόχος μας (είναι) να ενισχύσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά».

Σκουρλέτης: «Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις γνωστές ακροδεξιές του κορώνες»
Ο πόλεμος των ιδεών που κήρυξε ο κ. Σαμαράς είναι μια διαρκής προσπάθεια για την συγκρότηση της νέας ακροδεξιάς αναφέρει ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

«Ο κ. Σαμαράς, συνεπής στο διχαστικό του κήρυγμα, επανέλαβε τις γνωστές ακροδεξιές του κορώνες, γυρίζοντας την ίδια του την παράταξη και την πολιτική αντιπαράθεση δεκαετίες πίσω σε άλλες εποχές»,τονίζει ο κ. Σκουρλέτης

KKE: Η νέα Ελλάδα δε θα χτιστεί με τα παλιά υλικά της ΝΔ και των άλλων κομμάτων
«Η νέα Ελλάδα για τον εργαζόμενο λαό δε θα χτιστεί με τα παλιά υλικά της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7867&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote