Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνεργασίες Καραμανλή
Συνεργασίες Καραμανλή Εκτύπωση E-mail
16.11.07
Το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αναγέννηση του αγροτικού τομέα των πυρόπληκτων περιοχών συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Πέμπτη ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό. Στη συνέχεια, ο Κώστας Καραμανλής είχε συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη

 ο οποίος, μετά το πέρας της συνάντησης και αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, είπε ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερές κυβερνήσεις, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αργότερα σήμερα, ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση και με τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

"Αναγκαία η οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Πολιτισμού"

Το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις πυρόπληκτες περιοχές συζήτησε με τον Πρωθυπουργό ο Αλέξανδρος Κοντός. Μεταξύ άλλων, στο σχέδιο προβλέπονται κοστολογημένες δράσεις για τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τα δάση και το περιβάλλον και θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των πυρόπληκτων νομών.

Έμφαση δίνεται και στην αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, στην εμφύτευση νέων δέντρων καθώς και στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Λιάπης είπε ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τη διαδικασία μεταφοράς αρχαιοτήτων στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, κάτι για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. .Καραμανλής, και συμπλήρωσε ότι ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Νέο Μουσείο στα μέσα Δεκεμβρίου.

Επίσης, τον ενημέρωσε για το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας, το οποίο θα είναι έτοιμο σύντομα, καθώς και για το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το θεσμικό οπλοστάσιο της πολιτείας απέναντι στη βία των γηπέδων.

Εκτός των άλλων, ο κ. Λιάπης έθεσε και το θέμα των οικονομικών πόρων του υπουργείου Πολιτισμού. "Πολιτισμός χωρίς λεφτά δεν γίνεται", είπε ο υπουργός και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τον πολιτισμό και την προσπάθεια περαιτέρω οικονομικής του ενίσχυσης.

Όσον αφορά στον εκλογικό νόμο , ο υπουργός δήλωσε ότι "ο λαός δεν θέλει περιπέτειες. Θέλει αποτελεσματικές κυβερνήσεις να παράγουν έργο".
ert




Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=786&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 16.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote