Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Γενική συνέλευση με άρωμα πολιτικής τοποθέτησης
Γενική συνέλευση με άρωμα πολιτικής τοποθέτησης Εκτύπωση E-mail
01.07.13

Του Σάκη Σερέτη

Με καθολική απόφαση των αντιπροσώπων των 34 συλλόγων που παραβρέθηκαν στην τελευταία πριν το καλοκαίρι γενική συνέλευση, η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης έλαβε την τελική έγκριση, να διαθέσει το ποσόν των 200.000 δολαρίων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια σειρά απαραίτητων εργασιών, συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος κλιματισμού στο “Σταθάκειο”.

Την σχετική μελέτη και την εκπόνηση των σχεδίων ,επιμελήθηκε η νεαρή ομογενής αρχιτέκτων Παναγιώτα Γεωργόπουλου (κόρη του πρώην προέδρου Γεώργιου Γεωργόπουλου ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η αξίας 12.000 δολαρίων μελέτη των εργασιών, αποτελεί δωρεά της Παναγιώτας Γεωργὀπουλου προς την Ομοσπονδία.

Από την σχετική ανάλυση των απαιτούμενων εργασιών που παρατέθηκε από τον αρχιτέκτονα πρώην πρόεδρο Γεώργιο Γεωργόπουλο, αποκαλύφθηκε ότι η τοποθέτηση του συστήματος κλιματισμού, επιβάλλει την αντικατάσταση της σκεπής του κτηρίου , η οποία λόγω της παλαιότητας της , απαιτεί την πρόσληψη μιας εταιρίας που ειδικεύεται στον καθαρισμό και απομάκρυνση των επικίνδυνων για την υγεία υλικών αμίαντου που περιέχει η υπάρχουσα σκεπή.

Βάφτισαν το κρέας ψάρι…

Σε προεκλογική συγκέντρωση στήριξης του Ελληνοαμερικανού υποψηφίου Κωνσταντίνου Πρέντζα, μετατράπηκε το δεύτερο και τελευταίο μέρος της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις που απηύθυνε από την έδρα της γενικής συνέλευσης ,ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος πλέκοντας το εγκώμιο του υποψήφιου Κωνσταντίνου Πρέντζα, τον συνεχάρη για την έμπνευση που είχε να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα από την Ομοσπονδία.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η στάση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη , ο οποίος όταν κλήθηκε από τον κ. Ντίνο Ράλλη ,να τοποθετηθεί σχετικά με την νομιμότητα της πολιτικής στήριξης που παρείχαν στον κ. Κωνσταντίνο Πρέντζα εντός των οργάνων της Ομοσπονδίας, απάντησε, πως νόμιζε πως η συνεδρίαση είχε ήδη τελειώσει….

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σαν προεδρεύων της γενικής συνέλευσης, είναι αυτός που έχει το προνόμιο να κηρύσσει την έναρξη και την λήξη των εργασιών των γενικών συνελεύσεων, το οποίο επικαλέστηκε στην συνέχεια , όταν χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, αποφάσισε με αυταρχικό τρόπο να διαλύσει την γενική συνέλευση , παρά το γεγονός, ότι υπήρχαν ακόμη δυο θέματα προς συζήτηση στην ατζέντα, την οποία ο ίδιος και το συμβούλιο του είχαν καταρτίσει και βάσει αυτής συγκάλεσαν την γενική συνέλευση.

Η ξαφνική απόφαση του κ. Τσεκερίδη , πυροδότησε την διαμαρτυρία του προέδρου των Αθηναίων Πάνου Αδαμόπουλου, ο οποίος επισημαίνοντας αρχικά την μη έγκαιρη ενημέρωση του από την γραμματεία της Ομοσπονδίας για την σύγκληση της γενικής συνέλευσης , στην συνέχεια υπενθύμισε την ύπαρξη δυο βασικών θεμάτων στην ατζέντα στης γενικής συνέλευσης και έκπληκτος, ζήτησε να μάθει τους λόγους που οδήγησαν στην πρόωρη διάλυση της συνεδρίασης.

Η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη, ήταν ότι έχει το δικαίωμα από τον κανονισμό να μεταθέσει για την επόμενη γενική συνέλευση τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας, ενώ ερωτηθείς για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Απογοητευμένος από την αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας δήλωσε ο κ. Ντίνος Ράλλης ,ο οποίος υπενθυμίζοντας ότι η Ομοσπονδία σαν μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν δικαιούται να αναμιγνύεται στα πολιτικά δρώμενα, ζήτησε να σταθεί η Ομοσπονδία στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει ουδέτερη , όπως επιτάσσει η νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7853&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote