Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σαμαράς: «Η δημιουργία της νέας Ελλάδας είναι εθνική ανάγκη»
Σαμαράς: «Η δημιουργία της νέας Ελλάδας είναι εθνική ανάγκη» Εκτύπωση E-mail
30.06.13

«Η δημιουργία της νέας Ελλάδας είναι εθνική ανάγκη» τόνισε ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του με την οποία κλείνουν οι εργασίες του 9ου συνεδρίου της ΝΔ στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.
Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα, αφήνουμε στους άλλους τη μιζέρια» είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης, τους συνέδρους να ανοίξουν τις οργανώσεις και να βρεθούν κοντά σε όσους κατά καιρούς απομακρύνθηκαν «για διάφορους λόγους» από τη Νέα Δημοκρατία.

«Κανείς δεν περισσεύει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στην Αντιπολίτευση, λέγοντας ότι το μόνο της σχέδιο είναι η μιζέρια.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ, λέγοντας ότι «η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε τα τελευταία χρόνια στη Νότιο Ευρώπη, αντιμετωπίστηκε από ορισμένους με τη λογική "σιγά το σχέδιο"».

Σχολιάζοντας μάλιστα τον όρο «προοδευτικός», ο Πρωθυπουργός είπε ότι πρόοδος είναι να υπάρχει όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα.

«Εμείς έχουμε όραμα, αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο, που να πατά στη γη. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα και εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα, "σπάμε και αβγά"», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς είπε: «Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα. Εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όσους ήταν μαζί μας, αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες, που νιώθουν την ανάγκη για τη νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία, όταν οι άλλοι την καίνε. To 2021 η νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα».

Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Νωρίτερα, είχαν μιλήσει υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

«Η τελευταία πολιτική κρίση δεν βοήθησε τη χώρα προς την κατεύθυνση της προόδου» σημείωσε νωρίτερα ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως σε ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης της ΝΔ η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αμηχανία και ερωτήματα.

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει, παρά τα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι αυτός ο πολιτικός γάμος για πολλούς φαίνεται αταίριαστος», τόνισε, κάνοντας σαφές πως οι υπερβάσεις, η ενότητα και η ομοψυχία είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από το τέλμα.

«Η κυβέρνηση δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όλοι ξέρουμε τι συνέβη στο παρελθόν, όλοι γνωρίζουμε τις λάθος πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε στην ομιλία του στο συνέδριο ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, κρατώντας αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ.

Υπερασπίστηκε, ωστόσο, την απόφαση για συγκυβέρνηση τονίζοντας: «Δεν είχαμε το δικαίωμα να λιποτακτήσουμε και να απογοητεύσουμε τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που περιμένουν να βάλουμε τη χώρα σε μια σειρά».

«Ανοίξαμε την περπατησιά μας και συνεχίζουμε αταλάνευτα, απόφασή μας η χώρα να σταματήσει να εξαρτάται από μνημόνιο», είχε υπογραμμίσει νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7852&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 30.06.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote