Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Πρωτοφανής συμμετοχή και μεγάλος ενθουσιασμός στο 6ο αντάμωμα της νεολαίας Ποντίων Αμερικής και
Πρωτοφανής συμμετοχή και μεγάλος ενθουσιασμός στο 6ο αντάμωμα της νεολαίας Ποντίων Αμερικής και Εκτύπωση E-mail
25.06.13

Του Σάκη Σερέτη

Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή της νεολαίας των Ποντίων στις διεργασίες του 6ου πολιτιστικού και λαογραφικού φεστιβάλ , το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη το τριήμερο 21-23 Ιουνίου με άριστο οικοδεσπότη τον σύλλογο Ποντίων Νέας Υόρκης “Κομνηνοί῾.

Το συνέδριο-αντάμωμα της νεολαίας ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου, όπου περίπου 240 άτομα επιβιβάστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο και απολαμβάνοντας την μαγευτική θέα του Μανχάταν , χόρεψαν και έδωσαν τα πρώτα δείγματα επιτυχίας του συνεδρίου .

Το Σάββατο το πρωί τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο “Σταθάκειο” όπου στην κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα, διδάχτηκαν παραδοσιακούς χορούς και παράλληλα παρακολούθησαν και δυο ιστορικού ενδιαφέροντος διαλέξεις από τους ομιλητές Νικόλαο Μιχαηλίδη και Αβραάμ Κωστίδη, οι οποίοι ήρθαν από την Ελλάδα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντίων Αμερικής –Καναδά Δημήτρης Μολοχίδης, ο οποίος αποτελεί τον βασικό εμπνευστή ύπαρξης του λαογραφικού φεστιβάλ της νεολαίας των Ποντίων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης , ενώ στην παρουσίαση του προγράμματος εκμάθησης χορού ήταν η κ. Δήμητρα Καρασαββίδη.

Εξαιρετικά μεγάλη για τα δεδομένα της παροικίας μας ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο τιμητικό δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας στο terrace on the park, όπου χρειάστηκε να ενωθούν δύο αίθουσες προκειμένου να χωρέσουν όλοι οι επισκέπτες , εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αποτελούνταν από νέα παιδιά .

Η τεράστια πίστα που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης , κυριολεκτικά πλημύρισε από παιδιά κάθε ηλικίας , τα οποία δημιούργησαν με τις χορευτικές τους επιδόσεις ένα πολύ όμορφο κλίμα και παράλληλα έστειλαν μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας προς κάθε κατεύθυνση.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου “Κομνηνοί” Σάββα Κωνσταντινίδη , στην κ. Σταυρούλα Μάστορα και στον κ. Χρήστο Σπυρόπουλο, γι
α την οικονομική τους υποστήριξη, καθώς επίσης και στους κκ. Χάρη Στεφανίδη και Γεώργιο Αποστολίδη, οι οποίοι αποτελούν ιδρυτικά μέλη του συλλόγου “Κομνηνοί” και υπηρέτησαν από την θέση του προέδρου τον ιστορικό σύλλογο.

Παράλληλα, τιμήθηκαν και οι επικεφαλής αντιπρόσωποι των συλλόγων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, στους οποίους απονεμήθηκε μια μεγάλων διαστάσεων φωτογραφία από το προηγούμενο συνέδριο της νεολαίας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Τορόντο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος , η γενική πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντίων Αμερικής-Καναδά Δημήτρης Μολοχίδης και ο πρόεδρος του συλλόγου “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης Στέφανος Αμανατίδης .

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης , ενώ τους δυο καλλιτέχνες, Αχιλλέα Βασιλειάδη (τραγούδι) και Γιώργο Στεφανίδη( λύρα ,αγγείο, τραγούδι )που ήρθαν από την Ελλάδα, συνόδευσαν οι ομογενείς καλλιτέχνες Χρήστος Τικταπανίδης , Γιάννης Απαζίδης ,Νίκος Απαζίδης και το συγκρότημα “Μακεδόνες”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Μολοχίδη , οι εγγραφές συμμετοχής στο τριήμερο φεστιβάλ άγγιξαν τις 400 και αρκετοί από τους συμμετέχοντες, αποτελούσαν μέλη Ποντιακών συλλόγων που ταξίδεψαν στην Νέα Υόρκη προερχόμενοι από Καναδά , Σικάγο , Οχάιο , Φιλαδέλφεια ,Βιρτζίνια, Βοστόνη και Κονέκτικατ.

Οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου συνεχίστηκαν την Κυριακή το πρωί, όπου πραγματοποιήθηκε εκδρομή –προσκύνημα στο Ιερό ίδρυμα Παναγία Σουμελά στο Γουέστ Μίλφορντ της Νέας Υερσέης και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος “Φρανκ Σινάτρα” στην Αστόρια με την η θεατρική παράσταση “Γάμος Ποντίων” των Βασιλικής Τσανακτσίδου και Νικολάου Μολοχίδη.

 

Για περισσοτερες φωτογραφίες πατήστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7844&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 25.06.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote