Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εντατικές έρευνες Εκτύπωση E-mail
15.11.07
Εξονυχιστικές έρευνες σε ορεινές περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου διεξάγουν οι αστυνομικοί. Στην πρωτεύουσα της επαρχίας το Πέραμα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν άτομο για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών. Παράλληλα, οι Αρχές φαίνεται να έχουν συλλέξει πληροφορίες για τρία άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε εμπορία ναρκωτικών ουσιών και όπλων, μαστροπεία και προστασία καταστημάτων.

Μία ημέρα μετά την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ξεκίνησε ήδη η επανεξέταση υποθέσεων για ναρκωτικά, ενώ την ίδια ώρα ελέγχεται και η υπόθεση που αφορά ανώτερο αξιωματικό ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Ρέθυμνο. Για ένατη ημέρα συνεχίζουν οι αστυνομικοί τις έρευνες στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Μυλοποτάμου αξιοποιώντας τις όποιες πληροφορίες που συλλέγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν στοχοποιήσει τρία άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών, όπλων αλλά και σε υποθέσεις μαστροπείας και προστασίας μαγαζιών.

Ομάδα αστυνομικών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται ήδη στο Ρέθυμνο, προκειμένου να επανεξετάσει υποθέσεις ναρκωτικών, προστασίας και εκβιασμών, στο πλαίσιο της παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, ενώ την ίδια ώρα ελέγχεται και υπόθεση που αφορά στον πρώην αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου Ηλία Μαντά.

Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, ενώ εκκρεμεί στην ανάκριση και δεύτερη δικογραφία, στην οποία είναι κατηγορούμενος για το αδίκημα της ψευδορκίας, καθώς σε δίκη όπου είχε καταθέσει ψευδή στοιχεία, το δικαστήριο είχε αθωώσει κατά πλειοψηφία κατηγορούμενο για εμπορία ναρκωτικών.

Το θέμα των Ζωνιανών θα συζητηθεί αύριο, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ επίσκεψη στην περιοχή του Μυλοποτάμου πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

Ο σημερινός απολογισμός

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης:
- Διενεργήθηκαν τρεις κατ’ οίκον έρευνες και μία έρευνα σε κατάστημα (καφετέρια) και συνελήφθησαν:

-Ένας ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, στο κατάστημα του οποίου βρέθηκε μικρή ποσότητα ινδικής κάνναβης.

- Μια αλλοδαπή, για παράβαση του νόμου περί όπλων στην οικία της οποίας βρέθηκαν: ένας μεταλλικός γεμιστήρας με δέκα φυσίγγια διαμετρήματος 380 AUTO, μια νάιλον σακούλα με 15 φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος και μία θήκη μεταφοράς πιστολιού.

- Πραγματοποιήθηκαν υπαίθριες έρευνες στην περιοχή της κοινότητας Ζωνιανών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ένα πιστόλι SPRINGFIELD 9ΜΜ, ένα πιστόλι WALTER 9mm, ένα κουτί φυσίγγια 9mm, και τρεις σακούλες σκουπιδιών, η μία εντός σακβουαγιάζ, με ποσότητα ινδικής κάνναβης (φούντα).

- Ένα ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, ολοσχερώς κατεστραμμένο, στην καρότσα του οποίου βρέθηκαν εννιά όμοιοι κάλυκες.

- Ένα ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο ολοσχερώς κατεστραμμένο, στην καμπίνα του οποίου βρέθηκαν 254 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση και περαιτέρω έλεγχο.
ert



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=784&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote