Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την συγγνώμη της τουρκικής κυβέρνησης
Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την συγγνώμη της τουρκικής κυβέρνησης Εκτύπωση E-mail
05.06.13

Ζητά διεξαγωγή έρευνας.
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τη χρήση δυσανάλογης βίας από την αστυνομία κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι δήλωσε επίσης σήμερα πως ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αναφορές που κάνουν λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών οργάνων στην Τουρκία κατά των διαδηλωτών.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ αναφερόμενος στα σχόλια του Αρίντς δήλωσε πως «ευελπιστούμε πως η τουρκική κυβέρνηση, όπως το έχουμε καταστήσει σαφές, θα χειρισθεί το θέμα με τρόπο που θα σέβεται τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης, τα οποία είναι θεμελιώδη σε κάθε δημοκρατία. Και χαιρετίζουμε τα σχόλια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για τη δυσανάλογη χρήση βίας και εξακολουθούμε να αξιώνουμε να ερευνηθούν τα γεγονότα αυτά».

Την ίδια αξίωση για «τάχιστη, πλήρη, αμερόληπτη και ανεξάρτητη έρευνα» όσον αφορά τη χρήση δυσανάλογης βίας από την τουρκική αστυνομία τάχθηκε σήμερα από τη Γενεύη και η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σεσίλ Πουγί. «Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Πηγή: AΠE-MΠΕ
    

    
 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7806&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote