Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής
Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής Εκτύπωση E-mail
01.06.13

Του Σάκη Σερέτη

Την 30η επέτειο δημιουργικής παρουσίας της στα ομογενειακά δρώμενα γιόρτασε η εταιρία Ελλήνων λογοτεχνών Αμερικής και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου στην φιλόξενη αίθουσα των Λημνίων Νέας Υόρκης, έδωσαν το παρών αρκετοί ομογενείς λογοτέχνες, καθώς επίσης και μια σειρά υποστηρικτών και φίλων της διανόησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης, την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής , την παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνιων “ Ὁδησσεύς” και την Παλλημνιακή αδελφότητα “ Ἡφαιστος”, ενώ την υποδοχή των καλεσμένων επιμελήθηκαν η κ. Σύλβια Αδαμοπούλου, ο κ. Πάνος Αδαμόπουλος και ο κ. Νικόλαος Μπάρδης.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Τάσος Μουζάκης, ο οποίος επιχειρώντας μια νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν και στις λογοτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στο παλιό θεατράκι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, προανήγγειλε την τροποποίηση του καταστατικού, την διεύρυνση οριζόντων και την αποδοχή νέων μελών στον οργανισμό, καθώς επίσης και την πραγματοποίηση μιας λογοτεχνικής εκδήλωσης κάθε μήνα .

Στην πολύχρονη παρουσία και στο έργο των Ομογενών λογοτεχνών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιόνιου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης, ενώ υπενθυμίζοντας την ουσιαστική συμπαράσταση της Ομοσπονδίας που ηγείται, προς την εταιρία λογοτεχνών, καθώς επίσης και του δημοσιογράφου Απόστολου Ζουπανιώτη, επεσήμανε την έλλειψη μιας βιβλιοθήκης με έργα Ομογενών λογοτεχνών, η οποία θα αποτελεί και την έδρα τους.

Εστιάζοντας στην σημαντική προσφορά έργου των Ομογενών λογοτεχνών, την οποία χαρακτήρισε “πνευματική πανδαισία”, ο πρόεδρος του συλλόγου Αθηναίων Πάνος Αδαμόπουλος , υπενθύμισε ότι είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες τους και να σταθούμε αρωγοί στις εκδηλώσεις τους.

Παράλληλα ο κ. Αδαμόπουλος προανήγγειλε την συνεργασία και συμμετοχή του συλλόγου Αθηναίων, στις περισσότερες εκδηλώσεις Ομογενειακών φορέων της περιοχής και παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια συγκέντρωσης οικονομικών πόρων για την τοποθέτηση του αγάλματος του Σοφοκλή στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.

Στην συνέχεια έγιναν αποσπασματικές παρουσιάσεις έργων από τους κάτωθι: Μάκης Τζιλιάνος, Βάνα Κοντομέρκου, Γαβριήλ Παναγιωσούλης, Διονύσης Κονταρίνης, Σεβαστή Μπούτου, Στέλλα Ζαμπούρου, Άννας Νεοφώτιστου, Μαρίας Μιχαϊλίδη, Βαγγέλη Διακογιάνη, Άσπας Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Μουστάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον γνωστό ομογενή καλλιτέχνη Σεραφείμ Λάζο, ο οποίος έπαιξε κιθάρα και ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7800&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 01.06.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote