Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν από κοινού το αντιρατσιστικό μετά από επικοινωνία Βενιζέλου-Κουβέλη
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν από κοινού το αντιρατσιστικό μετά από επικοινωνία Βενιζέλου-Κουβέλη Εκτύπωση E-mail
29.05.13

Το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας θα καταθέσουν από κοινού ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ άσκησαν νέες πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει άμεσα στη Βουλή σχέδιο νόμου κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζήτησε, σήμερα, την άμεση συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας». Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική Αριστερά, έδωσε προθεσμία έως την Πέμπτη, προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.

«Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013» αναφέρει στην επιστολή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο κ. Μανιάτης, «η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ, θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Στο μεταξύ, προθεσμία έως την Πέμπτη δίνει η Δημοκρατική Αριστερά προκειμένου να αποσαφηνίσει την τελική της θέση η ΝΔ σχετικά με την κατάθεση του σχέδιο νόμου Ρουπακιώτη που καθορίζει ζητήματα αντιμετώπισης φαινομένων ρατσισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την θέση κατέληξε μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος νωρίτερα σήμερα, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός από τα κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ για τους χειρισμούς του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ενώ έγινε σαφές πως εάν πολύ σύντομα δεν έρθει στην Βουλή ο νόμος, τότε η ΔΗΜΑΡ θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου, πιθανότατα μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου υπογράμμιζαν ότι θα περιμένουν αν την Πέμπτη θα συγκληθεί εκ νέου το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ώστε να δουν ποιες είναι οι προθέσεις για τον αντιρατσιστικό νόμο. Και επισήμαναν ότι για το θέμα αυτό υπάρχει «ενόχληση για την στάση της Ελλάδας και από κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους όπως η επίτροπος Σισίλια Μάλστρομ και ο πρόεδρος του ευρωκονοβουλίου Μάρτιν Σουλτς».

Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, άφησαν ακόμα ανοιχτό στο «μέτωπο» αυτό να ενταχθεί και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την έννοια ότι είναι πολύ πιθανόν και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να στηρίξει την νομοθετική πρωτοβουλία.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7795&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.05.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote