Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σαμαράς: «Αγωνιζόμαστε νυχθημερόν για να ανοικοδομήσουμε την Ελλάδα»
Σαμαράς: «Αγωνιζόμαστε νυχθημερόν για να ανοικοδομήσουμε την Ελλάδα» Εκτύπωση E-mail
26.05.13

Η αξιοπιστία είναι στο επίκεντρο κάθε σοβαρής προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, επισημαίνει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε χαιρετισμό που απέστειλε στο διήμερο συνέδριο Re-engineering Greece, το οποίο πραγματοποιεί ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι «η συνέπεια, πρέπει να είναι το θεμέλιο κάθε οικοδομήματος, αρχιτεκτονικού ή πνευματικού. Στο σημερινό συνέδριο, όπου ο κλάδος της διαχείρισης των έργων και των μεγάλων κατασκευών, θα "συνομιλήσει" με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η αξιοπιστία βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε σοβαρής προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και για να αναστρέψουμε την αρνητική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό με στέρεες βάσεις, βασιζόμενες στη συνέπεια και στην ευθύνη».

«Εσείς οι πολιτικοί μηχανικοί κι εμείς οι πολιτικοί, μοιραζόμαστε ένα κοινό προνόμιο», συνεχίζει και προσθέτει ότι «τα έργα σας, όπως και τα δικά μας, μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, μπορούν να δημιουργήσουν ή να αφαιρέσουν αισθητική και περιεχόμενο σε ό,τι αποκαλούμε πολιτισμό. Κι αυτό από μόνο του, αρκεί να θέσει το πλαίσιο για έναν γόνιμο και ουσιαστικό "επαναπροσδιορισμό" της Ελλάδας που αγαπάμε, μιας Ελλάδας που μας εμπνέει να δίνουμε καθημερινούς αγώνες αφοσίωσης.

» Re-engineering Greece, σημαίνει για μας, Re-making Greece: ξαναφτιάχνουμε την Ελλάδα, με γνώριμα, αλλά ξεχασμένα συστατικά: μεράκι, κουράγιο, πάθος, ιστορία, παραδόσεις, όραμα, νέες ιδέες και καινοτομία. Χαίρομαι διπλά, γιατί η τόσο σημαντική πρωτοβουλία σας, αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, και στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

» Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, δεν είναι η έκφραση της δομής, αλλά το περιεχόμενο, που δίνει νόημα σε κάθε πράξη, πολιτικών μηχανικών ή απλώς πολιτικών. Το περιεχόμενο για εμάς σημαίνει δημοκρατία και ανάπτυξη. Χωρίς αυτά, καμία μορφή, κανένα εποικοδόμημα δεν μπορεί να αντέξει στις ασφυκτικές πιέσεις της οικονομικής κρίσης ή της ηθικής υποβάθμισης.

» Η ευθύνη, η συνέπεια και η αφοσίωση πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε σοβαρό εγχείρημα. Πρέπει να υπάρχουν ουσιαστικά κίνητρα για την ανάπτυξη της καινοτομίας και υλοποίησης των νέων ιδεών, χωρίς άχρηστη γραφειοκρατία, δισταγμούς και αναστολές. Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέρετε από υπομονή και επιμονή, γνωρίζετε πολύ καλά από επιτυχίες και απογοητεύσεις, ελπίδες και διαψεύσεις, γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς σας.

» Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, αγωνιζόμαστε νυχθημερόν, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας, κι αυτό θέλουμε και από εσάς για να ανοικοδομήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα», καταλήγει.

Το συνέδριο κλείνει με ομιλία του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη με τίτλο «Το περιβάλλον ως μοχλός ανάπτυξης».

Το «Re-engineering Greece» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων ΠΕΚΑ, Τουρισμού, Ανάπτυξης και Εσωτερικών, με την υποστήριξη του ιδρύματος Ωνάση.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7790&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων