Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Έκρηξη στο κοινοβούλιο των Φιλιππίνων
Έκρηξη στο κοινοβούλιο των Φιλιππίνων Εκτύπωση E-mail
14.11.07
Ένας μουσουλμάνος βουλευτής -ο οποίος φαίνεται πως ήταν και ο στόχος της επίθεσης- και ο οδηγός ενός άλλου βουλευτή έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη βόμβας το μεσημέρι στο Κοινοβούλιο των Φιλιππίνων.
Ο βουλευτής από το μουσουλμανικό Νότο υπέκυψε στα τραύματά του όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο αρχηγός της Αστυνομίας της Μανίλα δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκλιπών ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Άλλοι οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο βουλευτές τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο, ενώ η σε συναγερμό είναι η Μανίλα και οι επαρχίες βόρεια και νότια της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για τα αίτια της έκρηξης, αλλά ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι φαίνεται να προήλθε από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Χοσέ ντε Βενέτσια δήλωσε «τυχερός», επειδή είχε αναχωρήσει από το κτίριο λίγη ώρα νωρίτερα, ενώ χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη».

Υπογράμμισε ότι η συνεδρίαση του σώματος θα επαναληφθεί αργότερα εντός της ημέρας για να δουν «αυτοί οι τρομοκράτες» ότι οι βουλευτές δεν πτοούνται από τέτοιες επιθέσεις.

Οι σχέσεις του Ντε Βενέτσια με την πρόεδρο Γκλόρια των Φιλιππίνων Μακαπαγκάλ Αρόγιο είναι τεταμένες, επειδή ο γιος του κατηγόρησε την πρόεδρο και τον σύζυγό της ότι έχουν ανάμειξη σε σκάνδαλο δωροδοκίας.

Η Λίζα Μάζα, μέλος του κοινοβουλίου, που έχει γραφείο στο δεύτερο όροφο, δήλωσε ότι «άκουσε την έκρηξη και είδε ένα αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες έξω από μία από τις εισόδους του κτιρίου».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=778&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote