Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την 149η επέτειο ένωσης των Ιονίων νήσων με την Μητέρα Ελλάδα.
Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την 149η επέτειο ένωσης των Ιονίων νήσων με την Μητέρα Ελλάδα. Εκτύπωση E-mail
21.05.13

Του Σάκη Σερέτη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και δυο εξαιρετικές συναυλίες της χορωδίας και μαντολινάτας Αργοστολίου, πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού της 149ης ένωσης των Ιονίων νήσων με την Μητέρα Ελλάδα στην Νέα Υόρκη.

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν από την Ιόνιο πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, την Ομοσπονδία Κεφαλληνίων και Ιθακησίων “Οδησσεύς”, τον Κεφαλληνιακό σύλλογο “Κέφαλος”, την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, τον σύλλογο Κεφαλληνίων Νέας Υερσέης “Ἁγιος Γεράσιμος”, τον σύλλογο Ζακυνθίων “Διονύσιος Σολωμός”, τον σύλλογο Λευκαδίων “η Λευκάς”, τον σύλλογο Ερεικουσίων “η Ερείκουσα” και τον σύλλογο Μαθρακίου “το Μαθράκι”, ενώ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος είχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου στην αίθουσα Bruno Walter Auditorium του φημισμένου Lincoln Center στο Μανχάταν , όπου παρουσία 500 και πλέον προσκεκλημένων , απονεμήθηκε το Ιόνιο βραβείο στον διακεκριμένο για τις υπηρεσίες του στον Ελληνισμό Αναστάσιο Μάνεσση.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η κ. Μαρίκα Παλαιού και ο κ. Κώστας Βαγγελάτος, ενώ την ανάγνωση βιογραφικού του τιμώμενου Αναστάσιου Μάνεσση επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Ελένη Ντάνιελς.

Την τιμητική διάκριση στον κ. Αναστάσιο Μάνεσση επέδωσε ο πρόεδρος της Ιόνιου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νικόλαος Μπάρδης, ο οποίος πλαισιωμένος από όλους τους προέδρους των επτανησιακών συλλόγων, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο έργο και τις υπηρεσίες που προσέφερε ο τιμώμενος στον Ελληνισμό της διασποράς.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ο κ. Μάννεσης, ανέφερε ότι παρά τα πενήντα χρόνια που πέρασαν από την εποχή που μετανάστευσε στην Αμερική , ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του και αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος για την καταγωγή του, την οποία έλκει από το νησί της Ερείκουσας. Κλείνοντας δε την ομιλία του, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί του μαζί με τον ομογενή προεδρικό υποψήφιο των Η.Π.Α Μ. Δουκάκη και παράλληλα εστιάστηκε στον μικρό αριθμό μονίμων κατοίκων του νησιού , οι οποίοι όπως ανέφερε ανέρχονται περίπου σε πενήντα.

Την συναυλία παρακολούθησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος και η σύζυγος του Ανθούσα, καθώς επίσης και ο Ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Νέας Υόρκης Τζον Κατσιματίδης με την σύζυγο του Μάργκο, ο οποίος στο σύντομο μήνυμα που απηύθυνε, αναφέρθηκε στην προσφορά και το ήθος του τιμώμενου , τονίζοντας ότι “ο Τάσος Μάνεσσης αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα προσφοράς και αφοσίωσης για τον Ελληνισμό και του αξίζει κάθε τιμή”.

Όσον αφορά στην δική του προσπάθεια για την διεκδίκηση της δημαρχίας της Νέας Υόρκης, τόνισε ότι “δεν θα κάνω τα λάθη που έκαναν οι άλλοι”, ενώ κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι “κερδίζοντας την μάχη της δημαρχίας είναι σαν να κερδίζουν μαζί όλοι οι Έλληνες”.

Το εορταστικό διήμερο έκλεισε με την δεύτερη συναυλία της χορωδίας και μαντολινάτας Αργοστολίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στην κατάμεστη αίθουσα της Χιακής Ομοσπονδίας στην Αστόρια, ενώ η διάλεξη της καθηγήτριας Ελπινίκης Μαζαράκη που προηγήθηκε , ήταν αφιερωμένη στους διαχρονικούς αγώνες των Επτανησίων για την ένωση τους με την Μητέρα Ελλάδα.

Γραπτό μήνυμα απέστειλε η γενική πρόξενος της Κύπρου στην Νέα Υόρκη Κούλα Σοφιανού, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων και ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Σπύρος Σπύρου, ενώ στον χαιρετισμό που απηύθυνε η περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων νήσων Ειρήνη Στεφάτου, έδωσε το στίγμα των αγώνων του Επτανησιακού λαού για την ενσωμάτωση με την Ελλάδα ,η οποία επετεύχθη την 21η Μαΐου 1864.

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7779&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 21.05.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote