Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ομόφωνα ψηφίστηκαν οι τροπολογίες του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας
Ομόφωνα ψηφίστηκαν οι τροπολογίες του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας Εκτύπωση E-mail
20.05.13

Του Σάκη Σερέτη

Με μια πρωτοφανή σε ταχύτητα για την ιστορία του θεσμού διαδικασία, εγκρίθηκε ομόφωνα την Πέμπτη το βράδυ 16 Μαΐου στο σύνολο του, ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Η επαναληπτικού χαρακτήρα καταστατική γενική συνέλευση , συγκέντρωσε 100 και πλέον μέλη συλλόγων που αποτελούν το δυναμικό της Ομοσπονδίας και η καθολική ψήφιση όλων των προτεινομένων αλλαγών , αποτυπώνει -τουλάχιστον τυπικά- την γενική θέληση για τον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος καταστατικού.

Αιχμή του δόρατος των προτεινομένων αλλαγών , αποτελεί η κατάργηση των συνδυασμών, όπου μέσω αυτών επιτυγχάνονταν η εκλογή μελών στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ η μειοψηφούσα παράταξη ανεξαρτήτως αποτελέσματος , είχε την ευκαιρία να καταλαμβάνει αριστίδην τέσσερις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

Το νέο άρθρο, παρέχει την δυνατότητα σε κάθε μέλος του οργανισμού να υποβάλλει την υποψηφιότητα του στην δικαιοδοσία των ψηφοφόρων και δια της πλειοψηφίας, θα μπορεί να εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ οι εικοσιένα εκλεγέντες, θα έχουν το προνόμιο να εκλέξουν τον πρόεδρο της οργάνωσης , καθώς επίσης και τους υπόλοιπους αξιωματούχους του διοικητικού συμβουλίου.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που προβλέπει το νέο καταστατικό, αφορά στην μείωση του ποσοστού των παρόντων μελών στις γενικές συνελεύσεις που καθορίζουν την απαρτία, για την οποία πλέον θα απαιτείται το 1/3 των ταμειακώς τακτοποιημένων φορέων-συλλόγων , ενώ για την απαρτία της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, λογίζεται ικανοποιητικό το σύνολο των παρόντων φορέων-μελών της Ομοσπονδίας.

Βεβαίως το σύνολο των αλλαγών που εγκρίθηκαν από την πρόσφατη γενική συνέλευση , φαντάζομε ότι θα κοινοποιηθεί εγγράφως σε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας ,καθώς το παλαιό καταστατικό δεν ισχύει πλέον και λογικά όλοι θα πρέπει να έχουν ένα επίσημο αντίγραφο του νέου κανονισμού λειτουργίας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7777&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων