Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η πρώτη γυναίκα από το Πακιστάν στην κορυφή του Έβερεστ
Η πρώτη γυναίκα από το Πακιστάν στην κορυφή του Έβερεστ Εκτύπωση E-mail
20.05.13

 

Η Σαμίνα Μπαΐγκ, 22 ετών, έγινε η πρώτη γυναίκα απο το Πακιστάν που κατάφερε να ανεβεί στην υψηλότερη βουνοκορφή του κόσμου. 

 

Η νεαρή γυναίκα, που κατάγεται απο μία μικρή πόλη του ορεινού, βόρειου Πακιστάν, έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ (8.848μ.) την Κυριακή, μετά απο μία πολύ δύσκολη ανάβαση κατά τη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών.

 "Είναι ένα γενναίο κορίτσι, το οποίο μας έστειλε ένα σπουδαίο μήνυμα απο την κορυφή. Όλο το Πακιστάν αισθάνεται περήφανο...» δήλωσε ο Χαράρ Χαιντρι, μέλος του Κλαμπ Αλπινιστών του Πακιστάν. «Χρησιμοποίησε τις δικές της δυνάμεις και δεν έχασε το κουράγιο της παρά την κακοκαιρία και την απειλή χιονοστιβάδας..."

 Μαζί με την Σαμίνα ανέβαινε και ο αδελφός της, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Το σαββατοκύριακο ανέβηκαν στο Έβερεστ 146 άτομα, ανάμεσα στα οποία και η πρώτη γυναίκα απο την Σαουδική Αραβία, όπως επίσης και δύο Ινδές δίδυμες - οι πρώτες δίδυμες που φτάνουν τόσο ψηλά.

 Το 2010 η νεαρη Πακιστανή κέρδισε τον τίτλο του πρώτου ανθρώπου που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Τσασκιν Σαρ στο βόρειο Πακιστάν και η κορυφή του ονομάστηκε «Η κορυφή της Σαμίνας» προς τιμήν της.

 

ΠΗΓΗ: AP

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7776&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote