Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Ελληνες βουλευτές φωνάζουν Χάιλ Χίτλερ στη Βουλή»
«Ελληνες βουλευτές φωνάζουν Χάιλ Χίτλερ στη Βουλή» Εκτύπωση E-mail
18.05.13

Τα χθεσινά ευτράπελα στην Ολομέλεια της Βουλής με την αποβολή βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καθώς και το «Χάιλ Χίτλερ» που ακούστηκε από τα έδρανα σχολίασαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Η ελληνική βουλή απέβαλε ακροδεξιό βουλευτή για ομοβροντία ύβρεων» ανέφερε στον τίτλο του το πρακτορείο Reuters. «Ο ακροδεξιός βουλευτής αποβλήθηκε για σειρά υβριστικών χαρακτηρισμών που εκτόξευσε κατά τη διάρκεια μίας θυελλώδους συζήτησης την Παρασκευή που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες, ενώ ακούστηκε στην αίθουσα το σύνθημα "Χάιλ Χίτλερ"», σημείωσε το πρακτορείο, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια που αποβάλλεται βουλευτής από την Ολομέλεια.

Για «ενοχλητικό βίντεο» με έλληνες βουλευτές που φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ» κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής έκανε λόγο η Washington Post.

«Αρχικά είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μέσα στις φωνές, αλλά στο 36 λεπτών βίντεο οι λέξεις στην ολομέλεια της βουλής στην Ελλάδα, ακούγονται δυνατά και καθαρά: Χάιλ Χίτλερ», σημειώνει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, παραθέτοντας μάλιστα και το επίμαχο βίντεο. Στη συνέχεια, αναφέρει ότι διίστανται οι απόψεις για το ποιός βουλευτής φώναξε το συγκεκριμένο σύνθημα.

Η βρετανική ιστοσελίδα International Business Times κάνει λόγο για πρωτοφανές περιστατικό της φραστικής επίθεσης του Παναγιώτη Ηλιόπουλου προς τον Γιάννη Δραγασάκη και τους συναδέλφους βουλευτές. Μάλιστα, το δημοσιεύμα συνοδεύει φωτογραφία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας «μόνο για Ελληνες», όπου διακρίνεται με τατουάζ στο μπράτσο που αναγράφει το σύνθημα «Seig Heil».

«Ελληνες πολιτικοί φωνάζουν Χάιλ Χίτλερ μέσα στη Βουλή» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Huffington Post.

«Η Ολομέλεια της ελληνικής βουλής έγινε η σκηνή μίας προκλητικής αντιπαράθεσης μεταξύ αντίπαλων πολιτικών παρατάξων την Παρασκευή, καταλήγοντας στην αποβολή του βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, εν μέσω κραυγής του συνθήματος "Χάιλ Χίτλερ"», ανέφερε το δημοσίευμα.

«Ο βουλευτής διατάχθηκε να αποχωρήσει έπειτα από βαρείς χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις συνέχισε να καθυβρίζει, χαρακτηρίζοντας τους συναδέλφους του "γίδια", "αχρείους" και "άθλιους"», συνέχισε η Huffington Post.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7773&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote