Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Εορτασμός για την 72η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης
Εορτασμός για την 72η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης Εκτύπωση E-mail
17.05.13

Ουάσιγκτον

Εκδήλωση για την 72η επέτειο της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, με τη συμμετοχή εκπροσώπων στρατιωτικών αποστολών από σαράντα περίπου χώρες.

Την εκδήλωση, που διοργάνωσε το τμήμα Άμυνας της ελληνικής Πρεσβείας, με επικεφαλής το στρατιωτικό ακόλουθο συνταγματάρχη Ευάγγελο Παπαδόπουλο,χαιρέτισε ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της μάχης της Κρήτης για την εξέλιξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και εξήρε την αγωνιστικότητα των Κρητών, οι οποίοι πολέμησαν γενναία, άοπλοι πολλοί από αυτούς, στο πλευρό των συμμάχων.

Κύριος ομιλητής ήταν ο ελληνοαμερικανός καθηγητής Γιάννης Ψαρουδάκης, ο οποίος μίλησε για τις εμπειρίες του από τη Μάχη της Κρήτης, καθώς τότε ήταν εννέα ετών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμη οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αποστολών της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Μ. Βρετανίας. Ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε για το Νεοζηλανδό στρατιωτικό ακόλουθο, υποπτέραρχο Graham Lintott, συγγενής του οποίου πολέμησε και έχασε τη ζωή του σε μάχες που έλαβαν χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Η δύναμη των Κρητών δεν θα λησμονηθεί ποτέ στη Νέα Ζηλανδία, ούτε η φιλία του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Αυστραλίας, ταξίαρχος Barry McManus, σημείωσε ότι «ο στρατός μου δεν θα ξεχάσει ποτέ την υποστήριξη και τις θυσίες του ελληνικού λαού για τη διάσωση των στρατιωτών μας κατά τη διάρκεια των μαχών του 1941».

Τέλος, ο Βρετανός συνταγματάρχης Richard Smith υπογράμμισε ότι «η τεράστια γενναιότητα των Κρητών που υπερασπίστηκαν το νησί τους και την ελευθερία, πολλοί δίνοντας και την ίδια τους τη ζωή, δεν θα λησμονηθεί ποτέ».

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7771&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote