Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Θεαματική πτώση του πετρελαίου μετά την πρόβλεψη της IEA για μείωση της ζήτησης
Θεαματική πτώση του πετρελαίου μετά την πρόβλεψη της IEA για μείωση της ζήτησης Εκτύπωση E-mail
13.11.07
Σημαντική πτώση παρουσιάζει σήμερα η τιμή του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για αναμενόμενη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, εξαιτίας των υψηλών τιμών. Η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού είχε υποχωρήσει κατά 3,15 δολάρια και βρισκόταν (στις 19:25 ώρα Ελλάδος) στα 91,47 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ, συμβολαίου Νοεμβρίου, είχε υποχωρήσει στα 88,47 δολάρια το βαρέλι.

Η ΙΕΑ, στη μηνιαία έκθεση της για πετρελαϊκά θέματα,  αναθεώρησε προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, κατά 160.000 βαρέλια ημερησίως το 2007 και κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως το 2008, σημειώνοντας ότι η πορεία του πετρελαίου προς τα 100 δολάρια το βαρέλι έχει ήδη προκαλέσει μείωση της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον αναλυτή για ενεργειακά θέματα της εταιρείας συμβούλων Global Insight στο Λονδίνο Lawrence Poole, «δεν ξαφνιάζει η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Υπάρχει ανησυχία σχετικά με τη ζήτηση στις ΗΠΑ, εξαιτίας των επιπτώσεων που είχε η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση».

www.kathimerini.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=777&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 13.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote