Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Παρέμβαση Σανιδά με αφορμή τα Ζωνιανά Εκτύπωση E-mail
13.11.07
Φωτο αρχείουΈρευνα σε βάθος για εκκρεμείς υποθέσεις ναρκωτικών ή βίας σε βάρος όσων έχουν ήδη συλληφθεί στα Ζωνιανά ή σε βάρος άλλων υπόπτων οι οποίοι αναζητούνται για την πρόσφατη επίθεση εναντίον αστυνομικών, αλλά και επανέλεγχο όλων των υποθέσεων ναρκωτικών που έλαβαν χώρα στην περιφέρεια της Κρήτης και έχουν μπει στο αρχείο από το 1995 έως σήμερα, παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης.

Από το μέτωπο των ερευνών, οι νεότερες εξελίξεις κάνουν λόγο για ανεύρεση κι άλλων όπλων, αυτή τη φορά σε κρύπτη σε σπήλαιο σε ορεινή περιοχή του Μυλοπόταμου. Στο μεταξύ, 11 έργα υποδομών στα Ζωνιανά εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης.


Ανοίγουν τα αρχεία

Ο εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου ζήτησε επίσης να ερευνηθούν κατά πόσο αληθεύουν δημοσιεύματα των χθεσινών "Νέων", που αναφέρουν ότι πολιτικό πρόσωπο ήταν προστάτης της "μαφίας" των Ζωνιανών και ότι έγινε παρέμβαση από αστυνομικούς για να βοηθήσουν εμπόρους ναρκωτικών. Ο κ. Σανιδάς ζητησε να διερευνηθεί σε ποιες υποθέσεις αναφέρεται το δημοσίευμα και σε περίπτωση που αληθεύει, ποια ήταν η τύχη τους.

Επίσης ζήτησε σε υποθέσεις εγκλημάτων που έχει καθυστερήσει η ανάκριση ή εκδίκαση να ενεργήσει ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης τα δέοντα για ταχεία περάτωση των ανακρίσεων και ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

Ο κ. Σανιδάς τόνισε ότι επιθυμεί να είναι συνεχώς ενήμερος επί των αποτελεσμάτων των ερευνών.


Βρέθηκαν αποτυπώματα

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοπόταμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, μετά τις σημερινές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ένας σάκος που περιείχε ένα πολεμικό τυφέκιο "Καλάσνικοφ", ένα πιστόλι "BROWNING", δύο γεμιστήρες "Καλάσνικοφ", ένα γεμιστήρα "LUGER", φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.

- Ένα πιστόλι "REPLICA" και μία ζυγαριά ακριβείας.

- Μία σακούλα που περιείχε τέσσερα μαχαίρια, ένα γεμιστήρα κενό και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

- Τριάντα πέντε κιλά κάνναβης.

- Ένα πακέτο που περιείχε δύο κιλά κάνναβη σε σακούλα και μία ζυγαριά ακριβείας.

- Ένα ξυλοκοπτικό μηχάνημα και λοιπά εργαλεία, σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για φυτεία.

- Τρία ΙΧ φορτηγά, τα οποία έχουν κλαπεί από περιοχές της Κρήτης (Ηράκλειο, Μοίρες και Πέραμα).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης, τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση και περαιτέρω έλεγχο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές φέρεται να έχουν ενδείξεις για τους δράστες και ψάχνουν τις αποδείξεις για να οδηγηθούν σε συλλήψεις.
Στον οπλισμό που εντοπίστηκε, τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες, έχουν βρεθεί αποτυπώματα . Οι αρμόδιοι ψάχνουν για γενετικό υλικό ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων.

Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ χαρτογράφησε την ευρύτερη περιοχή με τις αποθήκες, τις στάνες τις σπηλιές και τους γκρεμούς για να ερευνηθούν σταδιακά. Αναζητούνται κρυψώνες όπλων μέσω των οποίων θα διαλευκανθούν πολλές επιθέσεις με Καλάζνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εξετάζει, εάν υπάρχει σχέση ανάμεσα στον Μυλοπόταμο και σε συμμορίες που δρουν στην Αθήνα.
 
Καλύτερα στην υγεία του ο ειδικός φρουρός
 
Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 28χρονου ειδικού φρουρού Ευστάθιου Λαζαρίδη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά την περασμένη Δευτέρα. Ο 28χρονος παραμένει στην εντατική αλλά χωρίς μηχανική υποστήριξη και οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι αν συνεχιστεί η βελτίωση δεν αποκλείεται εντός των ημερών να μεταφερθεί σε θάλαμο.



Έργα υποδομών στα Ζωνιανά

Μέτρα στήριξης της περιοχής της κοινότητας Ζωνιανών, τα οποία αποφασίστηκαν με τα συναρμόδια υπουργεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος , μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=776&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote