Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε επιστράτευση των καθηγητών προχωρά η κυβέρνηση
Σε επιστράτευση των καθηγητών προχωρά η κυβέρνηση Εκτύπωση E-mail
11.05.13

Σε επιστράτευση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά η κυβέρνηση, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να τυπώνονται τα φύλλα επίταξης τα οποία θα επιδοθούν σε 86.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Παρασκευής.

«Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών» πρόσθεσε ο υπουργός.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μαΐου, με 9 ψήφους υπέρ και δύο κατά.

Παράλληλα, εισηγήθηκε πενθήμερη επαναλαμβανόμενη απεργιακή κινητοποίηση από τις 20 Μαΐου.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ προκειμένου να επικυρώσουν ή να απορρίψουν την πρόταση της Ομοσπονδίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Για να θεωρηθεί έγκυρη μια απόφαση στις συνελεύσεις των καθηγητών θα πρέπει να συμμετέχει το 30% των καθηγητών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε: «Δεν θέλουμε αυτή να είναι μια απεργία συνδικαλιστών, αλλά μια απεργία που να τη στηρίξει και να την θέλει ο κλάδος. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες της και να πάρει πίσω την απόφαση της».

Τόνισε ακόμη ότι ο κλάδος των καθηγητών δεν επιθυμεί μια απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά αναγκάζονται τελικά να απεργήσουν απο την «ολομέτωπη επίθεση που δέχονται απο την κυβέρνηση».

«Αν μας επιστρατεύσουν κι εμάς δεν θα υπάρχει κανείς που να μην τον έχουν επιστρατεύσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος. Και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει όποιον διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Αρβανιτόπουλος: «Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την ηρεμία γονιών και μαθητών»

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν στην πρώτη πιο κρίσιμη εξέταση της ζωής τους, σε ένα περιβάλλον ομαλότητας και ηρεμίας είναι ιερό.

» Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαιδευτικούς.

» Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

» Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών.

» Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων».

«Θετική» η έκβαση της συνάντησης Αρβανιτόπουλου με ΟΙΕΛΕ

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία (ΟΙΕΛΕ), οι οποίοι τελικά φαίνεται ότι δεν θα ακολουθήσουν σε απεργίες τους συναδέλφους τους των δημόσιων σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ότι η αύξηση κατά δύο ώρες στο ωράριο εργασίας δεν θα ισχύσει γι' αυτούς.

τα νεα

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7759&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote