Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Σαρκοζί: Η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη Εκτύπωση E-mail
13.11.07

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, επανέλαβε «με μεγάλη σαφήνεια» την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών με τους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας, Μάρτιν Σουλτς.

«Είπε ότι θα ήταν υποκριτικό να υποσχεθούμε στους Τούρκους ότι μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ, ότι με αυτόν (τον Σαρκοζί) δεν θα το καταφέρουν και ότι γι' αυτόν η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σουλτς στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης. «Όταν όμως τον ρώτησα εάν θα έθετε τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ατζέντα της ΕΕ στη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας (το δεύτερο εξάμηνο του 2008), εκεί ήταν λίγο ασαφής», πρόσθεσε.

«Οφείλει να παραμείνει συνεπής. Εάν θέλει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, τότε πρέπει στη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ να λάβει ξεκάθαρα μέτρα», πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς. Πηγή της γαλλικής προεδρίας εξάλλου εξήγησε ότι ο Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε σήμερα την αντίθεσή του σε μία ένταξη της Τουρκίας, κάτι που θα ωθούσε τα σύνορα της ΕΕ «ως τη Συρία».

«Ο πρόεδρος επανέλαβε με μεγάλη σαφήνεια τη γαλλική θέση. Είπε ότι η Τουρκία είναι μία χώρα 100 εκατομμυρίων κατοίκων που δεν βρίσκεται στην Ευρώπη αλλά στη Μικρά Ασία και ότι δεν θα ήθελε να είναι εκείνος που θα εξηγούσε στους Γάλλους μαθητές ότι τα σύνορα της Ευρώπης βρίσκονται στη Συρία», είπε η ίδια πηγή.

Στην ομιλία που εκφώνησε στη συνέχεια στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στο θέμα της τουρκικής ένταξης.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=775&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 13.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote