Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο ιός της απάθειας χτυπάει την αστυνομία
Ο ιός της απάθειας χτυπάει την αστυνομία Εκτύπωση E-mail
03.05.13

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τη στάση της αστυνομίας απέναντι στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή που χθες το πρωί επιχείρησε να τραβήξει όπλο μέσα σε κτίριο του Δήμου Αθηναίων και να χτυπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων.

Η παρέμβαση των αστυνομικών του Γιώργου Καμίνη μπορεί τελικά να πρόλαβε τα χειρότερα, ωστόσο ένα 12χρονο κορίτσι χτυπήθηκε από τον μαινόμενο χρυσαυγίτη. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ένα άτομο που επιτίθεται σε δημόσιο πρόσωπο να συλληφθεί, η αστυνομία για μία ακόμη φορά έμεινε θεατής στις προκλητικές πράξεις ενός βουλευτή της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι οι αξιωματικοί της δεν έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν βουλευτή, παρά μόνο αν εκείνος διαπράττει κακούργημα. Ωστόσο, την ώρα που συμβαίνει ένα περιστατικό, ποιος είναι εκείνος που κρίνει ποια βίαιη ενέργεια είναι κακουργηματικού χαρακτήρα ή όχι; Αν δηλαδή ο «Καιάδας» χειροδικώντας κατέφερε τελικά ένα βαρύτατο πλήγμα σε κάποιον από τους παρισταμένους ή στο 12χρονο αυτό παιδί, και πάλι δεν θα συλλαμβανόταν γιατί δεν θα είχε σκοτώσει;

Η επίθεση στο «Χυτήριο»
Δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί αδιαφορούν την ώρα που βουλευτές της Χρυσής Αυγής προβαίνουν σε προφανώς έκνομες ενέργειες.

Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όταν ο βουλευτής Χ. Παππάς είχε απελευθερώσει κρατούμενο της αστυνομίας ή στην Κρήτη, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε απειλήσει ευθέως διμοιρίτη, αλλά και κατά τα επεισόδια σε βάρος μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές.

Προς το παρόν, για τα χθεσινά επεισόδια σχηματίζονται δύο δικογραφίες που εμπλέκουν τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η μία αφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στα οποία πρωταγωνίστησαν ο Η. Κασιδιάρης, ο Γ. Λαγός και ο Η. Παναγιώταρος και σχετίζονται με απείθεια, κατάληψη δημόσιου χώρου, υπαίθριο εμπόριο και παραβιάσεις του υγειονομικού κώδικα, λόγω του ότι δεν υπήρχε άδεια από τον Δήμο Αθηναίων. Η δεύτερη αφορά στον Γιώργο Γερμενή. Οι δικογραφίες θα σταλούν στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα σταλούν στη Βουλή, προκειμένου να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν το ακροδεξιό αμόκ

Την απερίφραστη καταδίκη τους για το ρατσιστικό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα αλλά και την τυφλή επίθεση του βουλευτή του κόμματος Γ. Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, εκφράζουν κυβέρνηση και κόμματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επισήμανε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του κ. Καμίνη, στον οποίον εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Οι ακρότητες, ειδικά όταν θύματα είναι αθώα δωδεκάχρονα παιδιά, δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου. «Η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μόνο αν συνιστά έκφραση ενός πολιτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει την άνοδο του ναζισμού. Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», αναφέρει.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος εφαρμόστηκε ο νόμος απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν για άλλη μία φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια».

Η ΔΗΜΑΡ σημείωσε: «Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους πολίτες, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει τον ναζισμό, να απομονώσει την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

Απαντώντας, η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού και παραπέμπει στο τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Στο ίδιο κλίμα και ανακοίνωση του Γ. Γερμενή, που ισχυρίζεται ότι ήθελε απλώς να διαμαρτυρηθεί για τη στάση του Γ. Καμίνη.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7739&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote