Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για τη Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για τη Συρία Εκτύπωση E-mail
30.04.13

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμήρ Πούτιν, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκφράζει έντονη ανησυχία για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το καθεστώς Ασαντ στη Συρία έκανε χρήση χημικών όπλων.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες ημέρες που ο Λευκός Οίκος αναφέρεται επισήμως σε αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο εφόσον αποδειχθεί θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την υιοθέτηση καταδικαστικού ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανοίγοντας το δρόμο για αυστηρότερα μέτρα κατά της Συρίας.
Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, «ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Πρόεδρος Πούτιν εξέτασαν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στη Συρία και ο Πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε την ανησυχία (που προκαλείται) από τα συριακά χημικά όπλα».
Ο Ρώσος Πρόεδρος από την πλευρά του επαναβεβαίωσε την βούληση της Μόσχας για συνεργασία με την Ουάσινγκτον στα διεθνή θέματα. Διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου ανακοίνωσε μάλιστα ότι ο Βλαντιμήρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύουν να συναντηθούν, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στη Ρωσία, πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.
Ο Ρώσος σύμβουλος διευκρίνισε, με αφορμή την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών, ότι οι δύο ηγέτες επιθυμούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους όσον αφορά τα θέματα της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώνεται στη Συρία.
Ο Ουσάκοφ δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια για την επίσκεψη αυτή, σημειώνοντας μόνο ότι θα έχουν άλλη μία επαφή, στο περιθώριο της συνόδου της G8, τον Ιούνιο στο Όλστερ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7733&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote