Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απαγορεύουν το κάπνισμα σε νέους κάτω των 21 ετών στη Νέα Υόρκη
Απαγορεύουν το κάπνισμα σε νέους κάτω των 21 ετών στη Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
24.04.13

Στη μείωση του καπνίσματος στο μισό, στους νέους, στοχεύει ο δήμος της Νέας Υόρκης, αυξάνοντας από τα 18 στα 21 έτη, την ηλικία από την οποία θα μπορεί κάποιος να καπνίζει νόμιμα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε μεγάλη αμερικανική πόλη.

Με το σχέδιο τροποποίησης του υπάρχοντος κανονισμού, που όπως έγινε γνωστό έχει τη στήριξη της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιας δημάρχου Κριστίν Κουίν, μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει τα 21 έτη θα μπορούν να καπνίζουν.

Στόχος του σχεδίου είναι να μειωθεί η πιθανότητα να ξεκινήσουν οι νέοι το κάπνισμα, καθυστερώντας την ηλικία πρόσβασης σε προϊόντα καπνού καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουίν «πάρα πολλοί καπνιστές ξεκινούν αυτή τη θανατηφόρα συνήθεια πριν από τα 21 έτη τους».

Για την έγκριση της τροποποίησης αρκεί η απλή πλειοψηφία που θα κατατεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο στις 2 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία της Νέας Υόρκης για το κάπνισμα είναι από τις πιο αυστηρές διεθνώς. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια, πάρκα, πλατείες, ακόμη και στις παραλίες ενώ οι φόροι που επιβάλλονται στα τσιγάρα είναι από τους υψηλότερους στις ΗΠΑ.

Ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7725&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote