Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αρχίζει η δίκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά
Αρχίζει η δίκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά Εκτύπωση E-mail
22.04.13

Αρχίζει το πρωί της Δευτέρας η δίκη του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου ύστερα και από την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο απέρριψε την αίτηση του πρώην υπουργού να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση του κ. Τσοχατζόπουλου, επειδή με το Ν. 3904/2010 καταργήθηκε η αναίρεση για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος.

Παράλληλα, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι η κατάργηση αυτή συνιστά αποκλεισμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου και έκριναν ότι η κατάργηση αυτή του δικαιώματος άσκησης αναίρεσης δεν είναι αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (δίκαιη δίκη).

Και αυτό, προσθέτουν οι αρεοπαγίτες, γιατί εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, για πρόσβαση σε όλη τη διάρκεια της προδικασίας και στα δικαστικά συμβούλια για να υποβάλλει αντιρρήσεις και άλλα ένδικα μέσα.

Η ακροαματική διαδικασία της επίμαχης δίκης αρχίζει τη Δευτέρα και μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο έχουν παραπεμφθεί ακόμα 18 άτομα, μεταξύ των οποίων, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη- Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, και ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης.

Επίσης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γγ Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Ορατιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης.

Τέλος, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι «τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου».

Η δίκη θα διεξαχθεί στην Αίθουσα τελετών του Αρείου Πάγου.

Ο Άκης καλεί Σημίτη και υπουργούς

Λίγες ώρες πριν βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει αποστείλει δέκα εξώδικες επιστολές στα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που εγκρίθηκαν οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TORM1, στις οποίες φέρεται να χρησιμοποιεί «προσωπικό τόνο» προς τους παραλήπτες τους και τους καλεί να προσέλθουν να καταθέσουν στη δίκη του.

«Σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τι γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ», φέρεται να γράφει στα εξώδικα, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, τους τότε υπουργούς Ευ. Βενιζέλο, Κ. Λαλιώτη, Θ. Πάγκαλο, Αλ. Παπαδόπουλο, Γ. Παπαντωνίου, Β. Παπανδρέου, Γ. Ρωμαίο και Γ. Παπανδρέου, καθώς και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7721&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 22.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote