Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Και πάλι στο "τιμόνι" του ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
12.11.07
Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ βρίσκει τον Γιώργο Παπανδρέου και πάλι στο τιμόνι του κινήματος, μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης, από 1060 εκλογικά τμήματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν ποσοστό 63% και 590.000 ψηφοφόρους, τα ποσοστά μέχρι στιγμής διαμορφώνονται με τον Γιώργο Παπανδρέου να λαμβάνει το 56% των ψήφων, τον Ευάγγελο Βενιζέλο το 38% και τον Κώστα Σκανδαλίδη το 5,80%.

Όπως είπε ο κ. Ανωμερίτης, εκτιμά ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων που ψήφισαν συνολικά θα κυμανθεί γύρω στις 830.000 και υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται πιστοποιούνται μέσω των πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών, τα οποία αποστέλλονται στην ΕΚΑΠ ενυπόγραφα.

Κι ενώ η διαδικασία καταμέτρησης είναι σε εξέλιξη, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να ανακοινώνει σύντομα αναδιατάξεις προσώπων και ρόλων στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επόμενες κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη δήλωσή του για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, δυναμικού και ριζοσπαστικού ρεύματος που εκφράστηκε -όπως είπε- μέσα από την υποψηφιότητά του. Ικανοποιημένος εμφανίζεται και ο Κώστας Σκανδαλίδης έχοντας καταγράψει πλέον μέσα από μια τέτοια διαδικασία την απήχησή του στο εσωκομματικό επίπεδο.


Ευχές και αντιδράσεις των κομμάτων

Ευχητήρια κάρτα έστειλε στον επανεκλεγέντα πρόεδρο ο Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας την ελπίδα για στενότερη συνεργασία στα μεγάλα θέματα.
Συγχαρητήρια για την επανεκλογή του έστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.
 
Ο Κώστας Σημίτης και ο Τάσος Παπαδόπουλος επικοινώνησαν με τον Γιώργο Παπανδρέου και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.
 

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στο Γιώργο Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας απόψε στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, απηύθυνε πρόταση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κοινή άμεση δράση στα ζητήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, της προστασίας των δημοσίων επιχειρήσεων ενόψει ιδιωτικοποιήσεων και της άρσης λειτουργίας των κέντρων ελευθέρων σπουδών.

 

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται ότι οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό και καινούργιο από την επανεκλογή Παπανδρέου.
 
Για την εκλογή Παπανδρέου τοποθετηθήκαν μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Για θρίαμβο της οικογενειοκρατίας, μίλησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
 
Το μεγάλο στοίχημα είναι η δυναμική σύνθεση, είπε ο Πάνος Μπεγλίτης.
 
Ο Μίμης Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει και άλλες ευκαιρίες, εάν διαχειρισθεί σωστά την ήττα.
 
Από την πλευρά του ο Χάρης Παμπούκης, σχολιάζοντας την δήλωση Βενιζέλου περί ρεύματος, τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μαγαζάκια μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
 
Ο Νάσος Αλευράς χαρακτήρισε αυτονόητο το να δοθεί ρόλος στον Ευάγγελο Βενιζέλο και ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι πρόκειται για ένα καθαρό αποτέλεσμα που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.


Τα αποτελέσματα για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από 1060 εκλογικά τμήματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν ποσοστό 63% και 590.000 ψηφοφόρους, ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Ανωμερίτη. Σύμφωνα με τα ποσοστά όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής, ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει το 56% των ψήφων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 38% και ο Κώστας Σκανδαλίδης το 5,80%. Όπως ανέφερε ο κ. Ανωμερίτης, επειδή έχουν δημιουργηθεί εντυπώσεις για κάποιες καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων, οφείλει να επισημάνει ότι οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ "δεν είναι δημόσιες υπηρεσίες για να ανοίγουν στις 8 το πρωί" και πρόσθεσε ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι μεταβαίνουν και "ανοίγουν" τα γραφεία των νομαρχιακών επιτροπών γύρω στις 6 το απόγευμα. Επίσης, επισήμανε αυτό που είχε ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο, ότι τα τελικά αποτελέσματα θα εκδοθούν 48 ώρες μετά τις εκλογές, δηλαδή αύριο Τρίτη.
 
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μέχρι στιγμής εκτός καταμέτρησης αποτελεσμάτων έχουν μείνει περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, οι οποίες ανήλθαν στις 7 και απερρίφθησαν ομόφωνα από την ΕΚΑΠ, έκλεισε ανέφερε ο κ. Ανωμερίτης.
 
Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση πως χθες το βράδυ ανακοινώθηκε το 25% των αποτελεσμάτων και υπάρχει τόση καθυστέρηση για να φθάσουμε στο 63% των τμημάτων, είπε ότι δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, τόνισε ότι ομόφωνα στηρίζονται οι διαδικασίες και επισήμανε ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι "μπαίνουν" στο σύστημα μεγάλα αστικά κέντρα.
 
ert
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=772&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote