Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Εκλογές και ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης
Εκλογές και ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
20.04.13

Νέα Υόρκη

Το ενωτικό κλίμα και η ανοδική πορεία του συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης, αποτέλεσαν τα βασικά κριτήρια των μελών του, οι οποίοι την Κυριακή 14 Απριλίου επανεξέλεξαν για μια ακόμη διετία τον κ. Πάνο Αδαμόπουλο στην ηγεσία του οργανισμού.

Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε τον απολογισμό πεπραγμένων της 18μηνης θητείας του , μέσω του οποίου αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά οι ουσιαστικές κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου, ενώ η απόκτηση της ιδιότητας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού (501 c3)από την πολιτεία της Νέας Υόρκης , αποτελεί μια ακόμη απόδειξη οργανωτικού πνεύματος και αναβάθμισης του συλλόγου.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του συλλόγου Κρητών “ Ὁμόνοια” και η εφορευτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους κκ. Χρήστο Βουρνά, Νικόλαο Μπάρδη και Δημήτρη Φίλιο, διεξήγαγε μια άψογη και υποδειγματική διαδικασία, από την οποία προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο που έχει ως εξής: Πάνος Αδαμόπουλος ( πρόεδρος), Τάσος Μουζάκης ( αντιπρόεδρος), Αθηνά Λαζαρίδη (γραμματέας), Δήμητρα Μιχαλακοπούλου (ταμίας) και μέλη Σύλβια Αδαμοπούλου, Στέλιος Στρουμπάκης, Καίτη Αλεξανδροπούλου, Αθανασίαα Σφυρόερα, Παύλος Χατζηκυριάκος και αναπληρωματικά μέλη η Χριστίνα Σκιαδά και Ελένη Παύλου.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος Πάνος Αδαμόπουλος, επεσήμανε ”ότι ο σύλλογος ατενίζει πλέον με αισιοδοξία το μέλλον και ιδιαίτερα μετά την αναβάθμιση του στην κατηγορία (501 c 3), που χαρακτηρίζει τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς . Ετέθησαν οι σωστές βάσεις για την ομαλή λειτουργία του, σύμφωνα πάντα με τον Ομοσπονδιακό κώδικα φορολογίας και παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα μεγαλύτερης οικονομικής ανάπτυξης και ως εκ τούτου μεγαλύτερου μορφωτικού και φιλανθρωπικού έργου. Η ομόφωνη δε ψήφιση του νέου καταστατικού πριν από τρεις εβδομάδες, που ευθυγραμμίζει τον σύλλογο με την Αμερικανική νομοθεσία, αποδεικνύει την θέληση των μελών για πρόοδο και ανάπτυξη”.

Κατά την διάρκεια της σύντομης πρώτης σύσκεψης του νέου ΔΣ, έγινε αναφορά στους μελλοντικούς στόχους, με προτεραιότητα την συνέχιση του φιλανθρωπικού και μορφωτικού έργου, την σύσφιξη σχέσεων και συνεργασία με όλους τους συλλόγους και φορείς της Ομογένειας , την ανεύρεση χρηματικών πόρων ,την είσοδο των νέων στους κόλπους του συλλόγου και την καλύτερη επικοινωνία των μελών.

Τέλος την Κυριακή 21 Απριλίου, ο σύλλογος Αθηναίων στα πλαίσια συνεργασίας με άλλους Ομογενειακούς φορείς , συνδιοργανώνει την εκδήλωση για την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό στην έδρα της Χιακής Ομοσπονδίας Αμερικής στην Αστόρια , με ομιλητή τον Δρ. Γεώργιο Παύλο.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7716&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote