Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow ΒΑΤΡΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
ΒΑΤΡΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ Εκτύπωση E-mail
12.11.07

 

Tου Σάκη Σερέτη

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της κλασικής κωμωδίας «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στο Θεατράκι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια. Ενα κλασικό έργο σε μοντέρνο ανέβασμα,προσαρμοσμένο ειδικά για τον ζεστό χώρο του Κ.Ε.Π. που σίγουρα  μπορεί να ψυχαγωγήσει μικρούς και  μεγάλους.

 Συνδυάζει κωμωδία, τραγούδι και χορό με ένα ιδιαίτερο μήνυμα για τη δύναμη του θεάτρου,που μέσα απο την έξυπνη σάτυρα ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της καθημερινής ρουτίνας.

  Περίληψη του έργου

Ο Διόνυσος, συντροφιά με τον δούλο του Ξανθία, κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει πίσω στον επάνω κόσμο έναν άξιο τραγικό ποιητή, γιατί οι τρεις μεγάλοι-Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης-έχουν πια πεθάνει.

 Στο δρόμο προς τον Άδη συναντιούνται με διάφορα πλάσματα, νεκρούς και πνεύματα και όταν φτάνουν στον προορισμό τους καλούν τον Αισχύλο και τον Ευριπίδη να παραβγούν στην τέχνη τους, απαγγέλοντας αποσπάσματα από τα έργα τους, προκειμένου ν' αναδειχθεί ο καλύτερος.

 Ύστερα από σφοδρή λογομαχία και υποστήριξη αντίθετων θέσεων, χαρακτηριστικό γνώρισμα και βασικό συστατικό κάθε αρχαίας κωμωδίας, ο Διόνυσος ζυγίζει τους στίχους των ποιητών και………. 

  Εννέα ηθοποιοί απαρτίζουν το θεατρικό σχήμα των «Βατράχων» με τους Ευάγγελο Αλεξίου, Ανδρέας Τσέλεπο και Πέτρο Χριστοφίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Κακούρης, Μαρίκα Κασμά, Αλέξανδρος Μαλαός, Διόδωρος Παγούδης, Αρετή Παλούκη και Μαρίνα Σμαργιαννάκη. 

 Τις χορογραφίες και τα σκηνικά ετοίμασε η Ιρίνα Κωνσταντιν Πούλος, τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Κόλιας,ενω τα κουστούμια επιμελήθηκε η Μιμή Μαξμέν. 

 Την καλλιτεχνική ομάδα συμπληρώνουν οι Χρυσάνθη Μπαδέκα (διευθύντρια σκηνής), Ανδρέας Τσέλεπος (διευθυντής παραγωγής),Χρήστος Αλεξάνδρου (vocal coach), την σκηνοθεσία επιμελήθηκε αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις η Μαγδαλένα Ζήρα.

Για το έργο χρησιμοποιήθηκε η μετάφραση του Κωστή Κολώτα, η οποία πρωτοανέβηκε από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Ο θίασος ενσαρκώνει όλους τους ρόλους , τραγουδάει και χορεύει κατά τη διάρκεια του έργου με μοναδική ζωντάνια ,χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές στους θεατές.

 Οι παραστάσεις θα δίνονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.00μμ και κάθε Κυριακή στις 7.00μμ. στη σκηνή του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (27-18 Hoyt Avenue South) στην Αστόρια. 

 Τιμή εισιτηρίου $20 –Μειωμένο για φοιτητές, ηλικιωμένους, παιδιά $15

  Πληροφορίες-κρατήσεις: ΚΕΠ (718) 726-7329 –www.greekculturalcenter.org  Email:reservations@greekculturalcenter.org    

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=771&Itemid=30

Τελευταία ανανέωση ( 28.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote