Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τρομοκρατική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης
Τρομοκρατική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης Εκτύπωση E-mail
16.04.13

Οι μνήμες του τρόμου της 11ης Σεπτεμβρίου επανήλθαν στις ΗΠΑ, όταν δύο βόμβες εξερράγησαν στη Βοστόνη, στη διάρκεια του διεθνούς μαραθωνίου, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 141, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιών.

Θύμα της έκρηξης είναι ένα 8χρονο αγόρι, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 10 ακρωτηριασμοί.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, 17 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 25 σε σοβαρή.

Το FBI θεωρεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Παραμένει άγνωστο εάν πρόκειται για εσωτερική ή διεθνή τρομοκρατική ομάδα.

Οι εκρήξεις στο μαραθώνιο σημειώθηκαν την ώρα που οι αθλητές τερμάτιζαν, ενώ γύρω τους υπήρχαν πολλοί θεατές που παρακολουθούσαν.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στη διαδρομή του Μαραθωνίου.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη τρία δευτερόλεπτα αργότερα σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων.

Ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στις οικίες τους και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. "Πρόκειται για εν εξελίξει γεγονός", είπε.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ωστόσο οι ομοσπονδιακές αρχές ανέκριναν "πρόσωπα ειδικού ενδιαφέροντος", δίνοντας έμφαση σε έναν τραυματία, σαουδαραβικής καταγωγής, που βρίσκεται σε νοσοκομείο.

Το δίκτυο NBC News μετέδωσε νωρίτερα ότι η αστυνομία βρήκε "αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς".

Το CNN μετέδωσε ότι τουλάχιστον δύο μηχανισμοί εντοπίστηκαν, ένας σε ξενοδοχείο και ένας σε σημείο που δεν έχει διευκρινιστεί. Και οι δύο μηχανισμοί απενεργοποιήθηκαν εγκαίρως.

Οι NYT ανεβάζουν το αριθμό των εκρηκτικών μηχανισμών σε τρεις, προσθέτοντας ότι τα ξενοδοχεία Mandarin, Marriott και Lenox εκκενώθηκαν μετά από πληροφορίες για την ύπαρξη ύποπτων δεμάτων.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7707&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 16.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote