Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συμπεράσματα και προτροπές σχετικά την καλύτερη διοργάνωση της παρέλασης
Συμπεράσματα και προτροπές σχετικά την καλύτερη διοργάνωση της παρέλασης Εκτύπωση E-mail
13.04.13

Του Σάκη Σερέτη

Απόντος του υπεύθυνου διοργάνωσης της παρέλασης Ντίνου Ράλλη, καθώς επίσης και άλλων επικεφαλής των διαφόρων υποεπιτροπών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ η καθιερωμένη πανομογενειακή συγκέντρωση μετά την παρέλαση της 7ης Απριλίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης εκφράζοντας ευχαριστίες προς το κοινό και όλους τους συντελεστές διοργάνωσης της φετεινής παρέλασης , ανέφερε ότι η παρέλαση ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών και εστιάζοντας στην συμμετοχή των Ευζώνων , τόνισε ότι ήταν το καλύτερο δώρο της Ελληνικής κυβέρνησης προς τους Ομογενείς.

Παράλληλα υπενθύμισε στο κοινό, ότι η διεξαγωγή της πανομογενειακής συγκέντρωσης αμέσως μετά την παρέλαση, οφείλεται στην ιδέα του Κώστα Κατσάνου, η οποία έχει βασικό στόχο την καταγραφή απόψεων σχετικά με την καλυτέρευση της παρέλασης .

Επισημαίνοντας την αυξημένη συμμετοχή της ομογένειας στην φετεινή παρέλαση ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, ανέφερε ότι οφείλεται στην καλή συνεργασία όλων των επιτροπών, ενώ σχετικά με την αδιάκοπη ροή της παρέλασης απέδωσε τα εύσημα στον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Κώστα Κατσάνο, καθώς επίσης και στους εθελοντές που βοήθησαν.

Ο κ. Γαλάτουλας αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για την υποστήριξη του ,ανακοίνωσε την βελτίωση της επόμενης παρέλασης σε πολλούς τομείς ενώ παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την απουσία πολλών στελεχών της επιτροπής παρέλασης , ανέφερε ότι όλοι είχαν ειδοποιηθεί .

Στην αποχώρηση αρκετών προσκεκλημένων από τη ν κεντρική εξέδρα λόγω καιρού, εστιάστηκε ο συντονιστής της παρέλασης Γεώργιος Καλύβας και παράλληλα αναφέρθηκε στο όραμα του κ. Τσεκερίδη, σχετικά με την καθιέρωση του Μαρτίου σαν τον μήνα της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ηλίας Νεοφώτιστος ανέφερε ότι η επιτροπή παρέλασης θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη προκειμένου να συντάξει τον απολογισμό του έργου της και την επόμενη Πέμπτη που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του λαχείου , θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Ο ταμίας της Ομοσπονδίας Απόστολος Σκοτίδας, υπογραμμίζοντας ότι ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης θα πρέπει να ελεγχθεί αρμοδίως από την εξελεγκτική επιτροπή και μετά να δοθεί στην δημοσιότητα, ανέφερε ότι το όφελος της φετεινής παρέλασης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 170-190 χιλιάδων δολαρίων, ενώ παράλληλα απαντώντας σε κάποιους “ανησυχούντες” ενδιαφερόμενους για τον οικονομικό απολογισμό, ανέφερε ότι “είμαστε έτοιμοι και πολύ σύντομα θα δώσουμε έγγραφο οικονομικό απολογισμό”.

Ο υπεύθυνος διακίνησης του λαχείου Βασίλειος Γκουρνέλος αφού ευχαρίστησε του ομογενείς για την προσφορά τους , ανέφερε ότι έχει ήδη κατατεθεί στην τράπεζα το ποσό των 46.500 δολαρίων, ενώ με τα χρήματα που εισέπραξε το βράδυ της Πέμπτης , το ποσόν ξεπέρασε τις 50.000. Παράλληλα επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη 4.500 λαχεία τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί, άφησε να εννοηθεί ότι ίσως θα έπρεπε να αναβληθεί για λίγο η κλήρωση του λαχείου, γεγονός που απορρίφτηκε αμέσως από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη.

Αποδεχόμενος τα σχόλια για την καθυστερημένη εκκίνηση της παρέλασης , καθώς επίσης και για το φαινόμενο της άδειας κεντρικής εξέδρας ο κ. Κώστας Κατσάνος ,αναφέρθηκε στα μακροσκελή μηνύματα, τα οποία οι εκφωνητές δεν προλάβαιναν να διαβάσουν ταυτόχρονα με την παρουσία των τμημάτων, με αποτέλεσμα να παρελαύνουν τμήματα χωρίς να καν να ανακοινωθούν.

Ο κ. Κατσάνος αναφέρθηκε στην τακτική που ακολούθησαν κάποια τμήματα εφέτος , τα οποία μετά το πέρασμα τους από την κεντρική εξέδρα , διαλύονταν και επέστρεφαν προς τα πίσω, διανύοντας αντίθετα την 5η λεωφόρο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσιγκ, το οποίο περίμενε το άρμα για να παρελάσει.

Στον μεγάλο ρόλο που έπαιξαν στον τομέα ενημέρωσης του κοινού τα ομογενειακά ΜΜΕ αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης φίλιος , ενώ εστιάζοντας στον μεγάλο όγκο του πρώτου τμήματος της παρέλασης , επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας μικρότερων και ευέλικτων τμημάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Χάρης Κάλλας, ο οποίος ανέφερε ότι η ύπαρξη 24ων τροχοφόρων αρμάτων στο πρώτο τμήμα της παρέλασης συνετέλεσε στην διόγκωση του , ενώ σχετικά με την καθυστερημένη έναρξη της παρέλασης λόγω της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης , προέτρεψε τους διοργανωτές να μελετήσουν σοβαρά το θέμα και να αποφασίσουν περαιτέρω.

Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, σχετικά με την δημιουργία φιλαρμονικών που θα αποτελούνται από μαθητές σχολείων αποτέλεσε ακόμα ένα σημείο αναφοράς , για το οποίο ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε, ότι η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων έχει προμηθευτεί όλα τα απαιτούμενα όργανα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν παιδιά .

“Ξύπνησε ο πατριωτισμός των ομογενών για την Ελλάδα και σε αυτό οφείλεται η μεγάλη συμμετοχή στην παρέλαση” ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γεώργιος Αλμυρούδης, ο οποίος μιλώντας για οργανωμένο έγκλημα ενάντια στον Ελληνισμό , ζήτησε να βρεθούν τρόποι βοήθειας για την Ελλάδα και την Κύπρο

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7702&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 13.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote