Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ομπάμα: «Πιο αυστηρά μέτρα για τα όπλα!»
Ομπάμα: «Πιο αυστηρά μέτρα για τα όπλα!» Εκτύπωση E-mail
11.04.13

Εναν παθιασμένο λόγο, που του έφερε δάκρυα στα μάτια, εκφώνησε χθες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας για την ανάγκη να ψηφιστεί από το Κογκρέσο η νέα, αυστηρότερη, νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

Εμφανώς συγκινημένος και απευθυνόμενος σε 3.000 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Χάρτφορντ στο Κονέτικατ - μια πόλη κοντά στο Νιούταουν όπου στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 είκοσι παιδιά και έξι ενήλικοι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος νεαρός άρχισε να πυροβολεί σε δημοτικό σχολείο - ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως είναι «αποφασισμένος» να τιμήσει τα θύματα αυτής της σφαγής μέσω της θέσπισης αυστηρότερων νόμων για την οπλοκατοχή. «Εάν υπάρχει έστω και ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην αναγκαστεί ένας πατέρας να θάψει το παιδί του, δεν αξίζει να πολεμήσουμε γι' αυτό;», αναρωτήθηκε.

Ο Ομπάμα γνωρίζει πως η μάχη που θα δοθεί στο Κογκρέσο μεταξύ των υπερμάχων μιας αυστηρότερης νομοθεσίας αναφορικά με την οπλοκατοχή και όσων (πολλών) αντιτίθενται σε αυτήν, πρόκειται να είναι ιδιαίτερα σκληρή - η πρώτη ψηφοφορία για το επίμαχο νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Τραγική ειρωνεία, καθώς ο Ομπάμα επέστρεφε στην Ουάσιγκτον έχοντας πάρει μαζί του 12 μέλη των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας του Νιούταουν - πρόκειται να συναντηθούν με μέλη Κογκρέσου - άγνωστος εισέβαλε σε κολέγιο στο Τέξας και τραυμάτισε με μαχαίρι τουλάχιστον 14 σπουδαστές.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7700&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote