Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Μεγάλη συμμετοχή στην παρέλαση των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη
Μεγάλη συμμετοχή στην παρέλαση των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
08.04.13

Νέα Υόρκη

Η έκφραση συμπαράστασης ενάντια στην οικονομική κρίση που ταλανίζει Ελλάδα και Κύπρο, ήταν ο βασικότερος λόγος που χιλιάδες ομογενείς κατέκλυσαν κυριολεκτικά την 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν και συμμετείχαν στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας ξεκίνησαν με την δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου και συνεχίστηκαν με την καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο “Πιέρ”, όπου απηύθυναν χαιρετισμούς ο τελετάρχης της παρέλασης Γεώργιος Βενιζέλος καθώς και οι εκπρόσωποι Ελλάδας και Κύπρου.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 1.45 με το μήνυμα που απηύθυνε από το βάθρο των εκφωνητών της παρέλασης ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μαικλ Μπλούμπεργ και στην συνέχεια ακολού
θησε το άγημα των Ευζώνων με όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, ενώ τους εθνικούς ύμνους Αμερικής- Ελλάδας απέδωσε η σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Στην εξέδρα των επισήμων παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ,ο τελετάρχης της παρέλασης Γεώργιος Βενιζέλος, ο πρέσβης της Ελλάδας Χρήστος Παναγόπουλος, ο πρέσβης της Κύπρου Νίκος Αιμιλίου, οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας -Κύπρου Γεώργι
ος Ηλιόπουλος και Κούλα Σοφιανού αντίστοιχα, ο πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος, ο Ελληνικής καταγωγής πολιτικός από την Αυστραλία Ιωάννης Πανταζόπουλος, ο μητροπολίτης Νέας Υερσέης Ευάγγελος ,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης , ο υπεύθυνος διεξαγωγής της παρέλασης Ντίνος Ράλλης , καθώς επίσης και εκπρόσωποι των διαφόρων Ομοσπονδιών και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Στην διάρκειας περίπου 3 ωρών παρέλαση, συμμετείχαν 105 πεζοπόρα τμήματα και 19 μουσικές μπάντες , εκ των οποίων μόνο αυτές του Ελληνικού σχολείου “Πλάτων”, του Παγκύπριου συνδέσμου Αμερικής και η μπάντα που συνόδευε την Ομογενειακή “Alma bank” έπαιζαν Ελληνικά εμβατήρια, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν με την επιβλητική τους εμφάνιση και το συγχρονισμό των κινήσεων τους, οι εύζωνες της Ελληνικής προεδρικής φρουράς.

Η παρέλαση μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι 9 και τον Ομογενειακό τηλεοπτικό σταθμό NGTV, ενώ στιγμιότυπα και συνεντεύξεις μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ και τον Αντένα.

Σημαντικό ρόλο στην αδιάκοπη ροή της φετεινής παρέλασης έπαιξαν οι Κώστας Κατσάνος και Απόστολος Σκοτίδας,καθώς επίσης και όλοι οι υπόλοιποι εθελοντές - μέλη της επιτροπής κυκλοφορίας της παρέλασης, ενώ η ομάδα των εκφωνητών απαρτίζονταν από τους Τάκη Βάσο , Ανθούλα Κατσιματίδη, Νάνσυ Μπίσκα και Πέτρο Φουρνιώτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγόντων της Ομοσπονδίας , η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και υπολογίζεται γύρω στις 85.000 και 100.000, γεγονός που μένει να επιβεβαιωθεί από τα επίσημα στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης Νέας Υόρκης.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7695&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 09.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων