Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της παρέλασης στην Νέα Υόρκη
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της παρέλασης στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
26.03.13

Του Σάκη Σερέτη

Με την ανακοίνωση του ονόματος του μοναδικού τελετάρχη της φετεινής παρέλασης Γεώργιου Βενιζέλου από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλία Τσεκερίδη, άρχισαν οι διεργασίες της προτελευταίας πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση το βράδυ της Πέμπτης 21 Μαρτίου στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Σταύρος Παπαγερμανός , ο οποίος μεταφέροντας τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του ποσού των 5.0000 δολαρίων που προσέφερε κάθε χρόνο η Αρχιεπισκοπή για τις ανάγκες της παρέλασης και παράλληλα παρέδωσε την επιταγή στον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης και ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τον Αρχιεπίσκοπο , δήλωσαν ότι ο διπλασιασμός του ποσού συνιστά αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει η Ομοσπονδία για την παρέλαση.

Η φετεινή παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την 7η Απριλίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν και θα μεταδοθεί ζωντανά από το τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι 9 , ενώ στιγμιότυπα της παρέλασης αναμένεται να μεταδοθούν και από τα Ελληνικά τηλεοπτικά ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης.

Ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας, ανακοίνωσε την συμμετοχή αγήματος της προεδρικής φρουράς που θα ανοίξει και εφέτος την παρέλαση και ανακοινώνοντας την συμμετοχή 75 φορέων-συλλόγων, κάλεσε τους ομογενείς να δώσουν δυναμικό παρών στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Σχετικά με το λεύκωμα, ανέφερε, ότι παρά τις αρχικές καθυστερήσεις που είχαν παρουσιαστεί λόγω αλλαγής της υπεύθυνης επικεφαλής του εγχειρήματος , εντούτοις οι καταχωρήσεις έχουν αγγίξει το ποσόν των 45.000 δολαρίων και αυτό οφείλεται στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται από την κ. Ελένη Ψαρά και τους συνεργάτες της.

Συνεχίζοντας ο κ. Γαλάτουλας αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Κώστα Κοντογιάννη , ο οποίος προσέφερε 5.000 δολάρια για το τιμητικό δείπνο του Χίλτον, ένα τραπέζι στην εκδήλωση του Terrace on the park, 2.000 δολάρια για το λεύκωμα και 2,250 δολάρια για την τοποθέτηση δυο ιστών ύψους 10 μέτρων στην είσοδο του κτηρίου της Ομοσπονδίας.

Μια ευχάριστη έκπληξη σχετικά με την παρέλαση αναμένεται από την Ομογενειακή τράπεζα Alma bank σύμφωνα με την κ. Σταματική Βαλιώτη, η οποία ανέφερε την καταχώρηση της τράπεζας στο λεύκωμα ύψους 300 δολαρίων και παράλληλα έκλεισε ένα τραπέζι στην εκδήλωση του Χίλτον και ένα τραπέζι ακόμη στην εκδήλωση του terrace on the park.

Ως γνωστό, η Alma bank ήταν ένας από τους βασικούς χορηγούς του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησίας 2013 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου , ενώ ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ομογενειακής τράπεζας Πάνος Στογιόγλου ήταν ένας εκ των μελών της κριτικής επιτροπής του εν λόγω διαγωνισμού.

Στην διάθεση 9.500 λαχνών και στην είσπραξη του ποσού των 19.000 δολαρίων αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του λαχείου της παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος, ο οποίος στην συνέχεια ανακοίνωσε τα ονόματα όλων αυτών που έχουν πληρώσει τα λαχεία που διέθεσαν.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της παρέλασης Γεώργιος Κίτσιος, αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου και θα τιμηθούν ο σύλλογος Ελληνοαμερικανών ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Πανγρεγκόριαν Γεώργιος Σιαμπούλης.

Την ευθύνη της εκδήλωσης των χορευτικών τμημάτων που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου Κρητών “ Ὁμόνοια” το Σάββατο 6 Απριλίου , ανέλαβε ο κ. Στέφανος Αμανατίδης και η κ. Ελισσάβετ Τζουμάκα, η οποία ενημερώνοντας το κοινό, απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων.

Στις προετοιμασίες της πολιτιστικής επιτροπής για τον διαγωνισμό ανάδειξης της Μις Ανεξαρτησίας 2013 αναφέρθηκε η κ. Αυγερινή Κατέχη και εστιάζοντας στον αυξημένο αριθμό των 18 υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν εφέτος, κάλεσε τους ομογενείς να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό και να συμμετέχουν παράλληλα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την παρέλαση της 7ης Απριλίου.

Η κ. Κατέχη αναφέρθηκε επίσης στην εντυπωσιακή παράσταση παιδικού θεάτρου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο και παράλληλα ευχαρίστησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Νικόλαο Κωστόπουλο , για την προσφορά των αναμνηστικών δώρων που δόθηκαν στους ηθοποιούς της παράστασης.

Την θετική έκβαση των προετοιμασιών της παρέλασης ανήγγειλε ο συντονιστής της παρέλασης Γεώργιος Καλύβας και παράλληλα τόνισε ότι μέχρι στιγμής , 36 σύλλογοι –φορείς έχουν παραγγείλει άρματα και 12 φορείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για μουσική μπάντα.

Στην διεξαγωγή του Τηλεμαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου από το ομογενειακό τηλεοπτικό κανάλι NGTV, αναφέρθηκαν οι κκ. Ηλίας Νεοφώτιστος και Δημήτρης Φιλιππίδης, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τάσσος Μάνεσης, ανέφερε την εξεύρεση χορηγού για την εκδήλωση στο ξενοδοχείο “ Pier”, ο οποίος θα καλύψει όλα τα έξοδα της εκδήλωσης , που κυμαίνονται μεταξύ 7.500 και 8.000 δολάρια.

Η επόμενη και τελευταία πανομογενειακή συνεδρίαση πριν από την παρέλαση, θα πραγματοποιηθεί την 28η Μαρτίου στις 08.00 στο “Σταθάκειο.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7676&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote